19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Βαρυχειμωνιά θα πλήξει τη χώρα

Ραγδαία επιδείνωση, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία, η οποία ονομάστηκε «Κάρμελ», θα κορυφωθεί το Σάββατο και θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα επηρεάσουν τη χώρα μας και η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει σε ένα 24ωρο περίπου 7-8°C αύριο Σάββατο. Παράλληλα, χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά και στα νότια νησιωτικά τμήματα, καθώς και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, από 600 έως 900 μέτρα. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα χιονίσει και στην Αθήνα, τουλάχιστον στα Βόρεια Προάστια. Σταδιακή εξασθένηση των χιονοπτώσεων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα -και όπου δεν χιονίσει- αναμένονται ισχυρές καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής.

Οι θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά τα 9 μποφόρ.

Περισσότερα Άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κίμων Τρουπής

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κίμων Τρουπής, βυθίζοντας στη θλίψη τη δημοσιογραφική οικογένεια. Ο δημοσιογράφος, που εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ, σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μετεκπαιδεύτηκε στην Ιταλική Κρατική Τηλεόραση RAI. Διατέλεσε διευθυντικό στέλεχος του τομέα Ενημέρωσης και Ειδήσεων της ΕΡΤ και ERT world, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ, Project manager σε μεγάλα τηλεοπτικά γεγονότα […]