12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ήρθε ο χειμώνας…

Το χρυσό φθινόπωρο έχει φύγει ορμητικά, σαν μια ομίχλη σκορπισμένη από μια ανάσα ανέμου, και ένας όμορφος χειμωνιάτικος χρόνος είναι έτοιμος να ορμήσει. Όλα τριγύρω φαίνονται ήρεμα, ανάλαφρα, φρέσκα, σαν η φύση να έχει βυθιστεί σε έναν ευλογημένο ύπνο. Η έναρξη του χειμώνα είναι γιορτή για μένα, γιατί αυτή την περίοδο συμβαίνουν πολλά μαγικά γεγονότα, όπως: αφράτο χιόνι, τα Χριστούγεννα η γιορτή της Πρωτοχρονιάς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, λήψη δώρων. Ο πιο όμορφος χειμώνας είναι στο έντονο φως του ήλιου, στο οποίο το χιόνι αρχίζει να λάμπει έντονα, σαν οι ακτίνες του ήλιου να λούζονται στο χιόνι. Ο χειμώνας μεταφέρει τη διάθεσή του με ένα ήσυχο αεράκι που χαϊδεύει τα αυτιά μας, παγωνιά που καίει τα μάγουλά μας. Και τι όμορφα τα έλατα, τα πεύκα, λύγισαν ελαφρά τα κλαδιά τους κάτω από το βάρος του χιονιού!

Το χειμώνα εμφανίζονται μυστηριώδη ίχνη που μας ανοίγουν το δρόμο που οδηγεί σε άγνωστη κατεύθυνση. Τι κι αν ο Άγιος Βασίλης βιάζεται να φθάσει στα σπίτια των παιδιών για να βάλει δώρα κάτω από το δέντρο; Ο χειμώνας είναι μια διασκεδαστική περίοδος για τα παιδιά γιατί φτιάχνουν τσουλήθρες χιονιού, χιονάνθρωπους. Όλα τριγύρω σε μια στιγμή μεταμορφώνονται, όπως σε ένα παραμύθι. Ο χειμώνας γίνεται η βασίλισσα της φύσης, σαν να μην υπήρχε χρυσό φθινόπωρο πριν από αυτόν.

Οι ερχόμενες διακοπές ζεσταίνουν την καρδιά με νέες ελπίδες, διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών και ανακαλύπτουν τις απολαύσεις της ύπαρξης. Οι ενήλικες είναι πολύ απασχολημένοι με την προετοιμασία της Πρωτοχρονιάς, οι μητέρες και οι γιαγιάδες κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Το βράδυ κάποιοι θα κάνουν μια αγαπημένη ευχή με τρόμο, άλλοι θα φωνάξουν Χρόνια Πολλά.

Ο χειμώνας μας δίνει πολλές διακοπές. Και πριν από αυτό γίνει ευτυχισμένο στην ψυχή μου, όταν κοιτάς την ομορφιά του λευκού τοπίου, πνευματική αρμονία, καλύτερη κατανόηση του κόσμου. Η έναρξη του χειμώνα είναι επίσης ένα σημείο αναφοράς: η ανάδυση νέων ελπίδων και σχεδίων που αναβιώνουν δυνάμεις. Είναι απαραίτητο να καταγράψετε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτεινές στιγμές στην κάμερα, ώστε να μπορείτε να τις βλέπετε ξανά και ξανά με έναν ευχάριστο πόνο στο στήθος σας. Παρά το γεγονός ότι ο χειμώνας είναι η πιο κρύα εποχή της ημέρας, είναι πραγματικά η καλύτερη και πιο υπέροχη εποχή του χρόνου.

Jocasta Visual Artist

Περισσότερα Άρθρα

«Ημέρα της Γης» / Για δεύτερη χρονιά η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4,4 εκατ. νοικοκυριά αποκλειστικά από ΑΠΕ

Η ΔΕΗ, πρωτοπόρος στην υλοποίηση των εθνικών στόχων για την αύξηση της  παραγωγής καθαρής ενέργειας, για δεύτερη συνεχή χρόνια συμμετέχει στις 22 Απριλίου, στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ηλεκτροδοτώντας 4.400.000 νοικοκυριά για 24 ώρες, με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass. Ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η ΔΕΗ εγγυάται πως όση […]

Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη

Η 10η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα της Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη» το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO. Η Ημέρα αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην επιστήμη και τη συνεισφορά της στην αειφόρο ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των προοπτικών της ειρήνης. Από την αγροτική παραγωγή ως […]