17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμβάλει εμπράκτως στην Πυροσβεστική και τις εθελοντικές ομάδες

Η πρόληψη σώζει ζωές λέει ο θυμόσοφος λαός και όχι άδικα. Ήδη από αρχές το καλοκαιριού ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ετοιμάζεται για την χειμερινή περίοδο και τα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να πλήξουν την Αργολίδα. Όπως ξέρουμε από παλαιότερα χρόνια, ο νομός είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα από πλημμύρες κατά τους χειμερινούς μήνες που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές κυρίως όμως στο Άργος. Ο κ. Μαλτέζος ήδη εδώ και αρκετό καιρό έχει επιστρατεύσει τα συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας για τον καθαρισμό των ρεμάτων στην περιοχή. Παράλληλα, από τις αρχές του καλοκαιριού δημιούργησε και αποθήκη ”εκτάκτου ανάγκης” στο παλιό εργοστάσιο της ΡΕΑΣ όπου έχουν τοποθετηθεί σκηνές, κουβέρτες, ράντζα, μαξιλάρια, γεννήτριες και ότι άλλο χρειαστεί σε περίπτωση πιθανής καταστροφής.

 

 

Σήμερα λοιπόν, σε μια λιτή τελετή, παρουσιάστηκε το έργο αυτό τόσο στους δημοσιογράφους, όσο και στα σώματα ασφάλειας (κυρίως στην πυροσβεστική) αλλά και στις εθελοντικές ομάδες που μπορούν να προστρέξουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο νομό για να προμηθευτούν ότι χρειάζονται.

Τέλος, μετά από αίτημα πολλών ετών, οι εθελοντικές οργανώσεις της Αργολίδας που είναι αναγνωρισμένες από το Κράτος, ύστερα από αίτημα τους στην περιφέρεια, προμηθεύτηκαν τον εξοπλισμό που είχαν ζητήσει για να μπορούν να κάνουν απερίσκεπτα την εθελοντική εργασία τους.

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκα, δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους σε ότι κι αν χρειαστούν, ενώ συνεχάρη τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη για την άρτια προμήθεια και οργάνωση της αποθήκης.

Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης,ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Σχοινοχωρίτης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Γανώσης, εκπρόσωποι των πυροσβεστικών υπηρεσιών Άργους και Ναυπλίου καθώς και αντιπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων του νομού.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ευρωεκλογές 2019: Οι ΑΝΕΛ… ψάχνουν υποψήφιους ευρωβουλευτές!

Οι ευρωεκλογές θα γίνουν στις 26 Μαίου 2019 κι ενώ τα περισσότερα κόμματα έχουν ήδη ανακοινώσει τους περισσότερους υποψηφίους, οι ΑΝΕΛ κάνουν… την διαφορά και καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει συμμετοχή! Οι ΑΝΕΛ και η… αγγελία για τις ευρωεκλογές Με ανακοίνωσή τους, λοιπόν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρουν: «Σε λίγες μέρες κλείνουμε το ψηφοδέλτιο για τις […]

Παύλος Χρηστίδης : «Τα όνειρα μας είναι πιο ισχυρά από τις αναμνήσεις μας»

Έχουν τα ορόσημα σημασία; 1974, 1981, 1989, 2004, 2030 ; Έχουν, γιατί προσδιορίζουν την πορεία και νοηματοδοτούν το αύριο για τον καθένα και καθεμία από εμάς. Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει την 5η -σχεδόν- δεκαετία του. Και συνεχίζει κόντρα στον άνεμο. Στο μεταίχμιο των ιστορικών κύκλων, στην αλληλουχία των εποχών. Πάντοτε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Το […]