13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Θεία λειτουργία του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος των Ιερέων π. Διονυσίου Ταμπάκη και π. Κυριακού Αγγελόπουλου.

Λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου, οι ακολουθίες για την εορτή του Αγίου πραγματοποιήθηκαν και φέτος στον ιερό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε o πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής, ενώ το θείο κήρυγμα έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης.

Περισσότερα Άρθρα

Όσιος Θεοφύλακτος

Επίσκοπος Νικομηδείας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 8 Μαρτίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Θεοφύλακτος. O Θεοφύλακτος καταγόταν από την Ανατολή κι έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα Δ’. Λόγω της ευρύτατης παιδείας του και προς συνέχιση των σπουδών του, έφθασε στη Κωνσταντινούπολη, όπου γρήγορα απέκτησε φήμη σοφού και δημιούργησε φιλικές […]

Άγιος Νικόδημος

Αγιορείτης μοναχός και ηγετική προσωπικότητα του θρησκευτικού κινήματος των Kολλυβάδων. Πολυγραφότατος συγγραφέας, με πάνω από 100 έργα στο ενεργητικό του («Φιλοκαλία», «Πηδάλιον», «Νέον Μαρτυρολόγιον»). Ο Νικόλαος Καλλιβούρτζης, όπως ήταν το κοσμικό του όνομα, γεννήθηκε το 1749 στη Νάξο και από το 1765 έως το 1770 σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία, αρχαία ελληνικά, ιταλικά και γαλλικά, στην «Ευαγγελική […]