20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σημαντική τηλεδιάσκεψη με τον Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τα πορτοκάλια και το καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης

Σημαντική τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα την εικαζόμενη κατάργηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών και τους χυμοποιούς, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε τους προβληματισμούς μας στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο.
Ο Νομός Αργολίδας έχει τα 5 από τα 7 χυμοποιεία της χώρας μας, με εκατοντάδες εργαζόμενους ή απασχολούμενους στον κλάδο άμεσα ή έμμεσα αλλά επίσης διαθέτει και 30 συσκευαστήρια, περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή της χώρας μας.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις μας αφού υπερτονίσαμε την ουσιώδη ανάγκη της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τον κλάδο της χυμοποιείας και για το εμπόριο των εσπεριδοειδών.
Ιωάννης Μαλτέζος

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν, ειδικότερα, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας, Ανδρέας Πουλάς και Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας Φώτης Δαμούλος και Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης μαζί με εκπροσώπους χυμοποιών και παραγωγών – συνεταιριστών από τις δύο εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες.

Περισσότερα Άρθρα

Ημερίδα στην Τρίπολη | «Ο ρόλος του οικονομολόγου στη σύγχρονη αγορά εργασίας»

Η ΔΗ.ΚΙ.Ο. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο φοιτητικός σύλλογος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνουν ημερίδα στην Τρίπολη με θέμα «ο ρόλος του οικονομολόγου στη σύγχρονη αγορά εργασίας» σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομολογικών Επιστημών. Ομιλητές Κωνσταντίνος Κόλλιας Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Μανούσος Οικονομικός […]

Προκήρυξη 20ού Δρόμου Αργολικού Κόλπου

Ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ναυπλίου σε συνεργασία με το ΣΔΥ Αργολίδας και την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) προκηρύσσει την εκδήλωση αναψυχής τρεξίματος / δυναμικού βάδην με την επωνυμία “20ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου”. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΛΕΡΝΑ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΡΔΑΜΗ) […]