fbpx
25 °C Argos, GR
1 Οκτωβρίου 2023

Μας “έβγαλαν” το λάδι στο Κρανίδι, αλλά άξιζε τον κόπο

Η γιορτή του Κρανιδίου για την ελιά και το ελαιόλαδο.

Το περασμένο τριήμερο πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, για 9η φορά, στο Κρανίδι. Μία γιορτή που αναδεικνύει τον πιο μεγάλο θησαυρό της Ελλάδας, την ελιά και το ελαιόλαδο. Δύο εξαιρετικά προϊόντα του τόπου μας.

Το 1996 αναγνωρίστηκε η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) για το «κρανιδιώτικο ελαιόλαδο». Με λαμπερό χρώμα, ιδιαίτερο άρωμα και με μοναδικό χαρακτηριστικό την γλυκόπικρη γεύση του, προβάλλει και διαφημίζει το Κρανίδι και την Ερμιονίδα σε όλο τον κόσμο.

Στη γιορτή της Ελιάς του Ελαιολάδου του Κρανιδίου και της Ερμιονίδας, παραγωγοί, φορείς, σύλλογοι και εθελοντές συνεργάστηκαν με μεράκι και ενθουσιασμό για να παρουσιάσουν τα προϊόντα μας, καθώς και εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ανέδειξαν μία μοναδική ατμόσφαιρα. Η Γιορτή διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας με την συνδιοργάνωση της Κοινότητας Κρανιδίου και του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας. Το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους αυτούς που εργάστηκαν και επισφράγισε την επιτυχία της. Η διοργάνωση πέρυσι λόγω της πανδημίας δεν διεξήχθη. Φέτος λοιπόν, η ελιά και το ελαιόλαδο του Κρανιδίου γιορτάστηκαν όπως τους αξίζει, με σειρά εκδηλώσεων που διεξήχθησαν μέσα στο τριήμερο. Υπήρξε έντονη προβολή σε όλα τα τηλεπικοινωνιακά μέσα, που κάθε χρόνο κάνουν γνωστά την ελιά και το ελαιόλαδο της Ερμιονίδας. Οι δημότες και οι επισκέπτες στήριξαν με την παρουσία τους όλες τις εκδηλώσεις. Οι πλατείες, τα σοκάκια, τα καταστήματά του Κρανιδίου πλημμύρισαν από μικρούς και μεγάλους.

Για όλα τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτό το τριήμερο ευχαριστούμε θερμά, τον παραγωγό και ομιλητή για την παρουσίαση του ελαιολάδου, κ. Βαγγέλη Δημαράκη, τους εθελοντές του Λαογραφικού Κέντρου, του Λαογραφικού Εργαστηρίου και της Χορευτικής Ομάδας του Δήμου μας, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αντωνία Αντωνοπούλου, την Αντιδήμαρχο, κ. Ελένη Γκαμίλη, τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου, κ. Αριστείδη Μπίμπα, τον Πρόεδρο του Ν. Π. Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Παιδείας, κ. Δαμιανό Κουτούβαλη, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Κρανιδίου, κ. Νικόλαο Αντώνιοζα, και όλους τους συντελεστές της γιορτής, όπως τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Κρανιδίου, τους Πρόσκοπους, το ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας, την παρουσιάστρια της εκδήλωσης, κ. Βιβή Μπουγιούρα, μα πάνω απ’ όλα και περισσότερο απ’ όλους ευχαριστούμε τους παραγωγούς, τους εκθέτες, τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που μας χάρισαν όμορφες εικόνες και γεύσεις από το εξαιρετικό ελαιόλαδο Κρανιδίου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, το 2022.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Περισσότερα Άρθρα

O δεύτερος ψυχρότερος Αύγουστος από το 2010, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο Αύγουστος του 2022 ήταν ένας από τους πιο θερμούς μήνες που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη τον τελευταίο αιώνα, όμως η Ανατολική Μεσόγειος, όπως και η χώρα μας, αποτέλεσαν εξαίρεση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σε όλη την Ελλάδα, η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία τον Αύγουστο κυμάνθηκε χαμηλότερα από τον μέσο όρο […]

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Οι φίλοι και οι γνωστοί σας κάνουν ό,τι μπορούν για να σας ανεβάσουν τη διάθεση, αλλά και να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε όλη αυτή τη δύσκολη φάση που διανύετε με τον ερωτικό σας χωρισμό. ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Είστε μπερδεμένοι και ανάμεσα σε καταστάσεις που δεν σας αρμόζουν. Σκεφτείτε και θα […]