8 °C Argos, GR
5 Φεβρουαρίου 2023

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου για την υποβάθμιση των νοσοκομείων

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ.

Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ναυπλίου είναι ακόμα ένα παράδειγμα της συνολικής κατάστασης στα νοσοκομεία της χώρας, ακόμα ένα παράδειγμα της διαχρονικής υποβάθμισης των δομών και υπηρεσιών Υγείας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα. Είναι καθρέφτης της πολιτικής που προωθείται για το «νέο ΕΣΥ» το οποίο εμπορευματοποιεί ακόμα περισσότερο την Υγεία, οδηγεί σε συγχωνεύσεις μονάδων υγείας, σε αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, σε μετακινήσεις προσωπικού όποτε, όσο και όπου υπάρχουν ανάγκες.

Ειδικά, η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο τα σαθρά υλικά με τα οποία οικοδομείται το σύστημα Υγείας χρόνια τώρα. Ένα σύστημα Υγείας που έγινε "φύλλο και φτερό" και πολιτικές που άφησαν σε μεγάλο βαθμό απροστάτευτο τον λαό, όχι μόνο απέναντι στην πανδημία, αλλά σε όλες σχεδόν τις άλλες ανάγκες του, σε υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης.

Οι τοπικοί φορείς δεν είναι ανεξάρτητοι της κεντρικής πολιτικής που εφαρμόζεται, ή ταυτίζονται με την πολιτική αυτή ή αντιπαρατίθενται και διεκδικούν.
Η δημοτική αρχή Ναυπλίου, έχει ευθυγραμμιστεί με την κυβερνητική ταχτική στα θέματα της υγείας και έχει αφήσει το νοσοκομείο στην τύχη του. Ούτε λόγος για διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά του.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, και διεκδικούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, άρση των αναστολών εργασίας και χρηματοδότηση που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για σύγχρονες, αναβαθμισμένες παροχές Υγείας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου να στηρίξουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου την Τετάρτη 1/12/2021, και ώρα 9:00 στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κώστας Γκόνης
Μαρία Αλημπέρτη

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Το άθροισμα των κινδύνων

Διαβάζω για την Ιταλία και νιώθω έναν κόμπο στον λαιμό. Κατά διαόλου πάει η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Κάποτε έκανε εξαγωγές FIAT και πανάκριβων προϊόντων υψηλής ραπτικής, τώρα παράγει με το τσουβάλι διάφορους Σαλβίνι και Μελόνι και εξάγει οικονομικό φόβο. Δεν το λες και πρόοδο, μάλλον κατάντια το ονομάζεις. Κι αν μου κάνει κάτι […]

Άμεση αντίδραση της ΔΕΥΑΡΜ σε βλάβη του αγωγού τα ξημερώματα

Βλάβη σε αγωγό της ΔΕΥΑΡΜ σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Ηρακλέους λίγο πριν το 6ο Δημοτικό. Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ΔΕΥΑΡΜ και των υπαλλήλων της όπου αποκατέστησαν την βλάβη παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΡΜ Παναγιώτη Σκούφη και του Συμβούλου Ανδρέα Σαρρή. Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση