15 °C Argos, GR
3 Φεβρουαρίου 2023

Η Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας για την συνδεδεμένη ενίσχυση πορτοκαλιών

Η Νέα ΚΑΠ 2021-2027 και οι βασικοί λόγοι που τα πορτοκάλια θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα προϊόντα της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

· Στηρίζει τη βιομηχανία χυμοποίησης μια βασική παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας με μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

· Ενδυναμώνει την εγχώρια παραγωγή ζωοτρόφων από τα υποπροϊόντα της χυμοποίησης (ξερός φλοιός – νωπός φλοιός και μελάσα εσπεριδοειδών) τα οποία διατιθονται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, στηρίζοντας έτσι την Ελληνική κτηνοτροφία.

· Στηρίζει τον παραγωγικό κλάδο χυμών και αναψυκτικών της Ελλάδος με Ελληνικές πρώτες ύλες μειώνοντας σημαντικά τις εισαγωγές χυμών και άλλων υλών από άλλες χώρες.

· Στηρίζει την εμπορία του νωπού φρούτου πορτοκαλιού οπού έχει μεγάλη συνεισφορά στις εξαγωγές των γεωργικών προϊόντων της χώρας. Παράλληλα αποτρέπει τα πορτοκάλια διαλογής (β’ και γ’ ποιότητας) να κατευθύνονται στην εμπορία του νωπού όπου θα επιφέρουν σημαντική μείωση της αξίας αυτών και του βασικού εισοδήματος των παραγωγών.

· Δίνει στον παραγωγό τον απαραίτητο χρόνο για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών που λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών και του COVID-19 δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

· Συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος γιατί οι ποσότητες β’ και γ’ διαλογής που δεν θα έχουν άλλη διέξοδο δεν θα καταλήγουν σε προορισμούς όπου θα ρυπαίνουν το περιβάλλον.

· Στηρίζει και ενισχύει την βιώσιμη ανάπτυξη με την πλήρη αξιοποίηση πρώτων υλών εγχώριας παραγωγής.

· Ενισχύει την απασχόληση στην ελληνική επαρχία, παράγοντας όχι μόνο χυμούς αλλά και ειδικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως αρώματα, εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια

· Προκύπτει από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ότι η πτωτική πορεία που είχαν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις πορτοκαλιών τα τελευταία χρόνια, μετά την λειτουργία της συνδεδεμένης ενίσχυσης όχι μόνο την σταμάτησε αλλά την γύρισε και σε ανοδική πορεία.

Συνεταιρισμοί Εξαγωγείς νωπών φρούτων Χυμοποιοί

Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας – ΡΕΑ Αφοι Μπαλακανκη ΑΒΕΕ Αφοι Χριστοδούλου Α.Ε.

Κ.Α.Σ.Ο.Α. ΔΑΝΑΟΣ ΑΕΣ – ΑΕ Ι Παναγής – Β Σιατερλής Ο.Ε Alberta A.E.B.E.

Α.Σ.Π.Ε.Π.Α.Π. Νέας Τίρυνθας “ΠΗΓΑΣΟΣ” Μητροσύλης Α.Ε. Ελληνική Βιομ. Χυμών Κ. Δέδες ΑΣΠΙΣ ΑΕ

Α.Σ. Εσπεριδοκαλλιεργειτών Αγίας Τριάδας Εξτρα Φρουτα Α.Ε. Χυμοί Αργολίδας Α.Ε.

Αργολίδας Σούρσος Α.Ε.

Α.Σ. Εσπεριδοκαλλιεργειτών Ήρας Αργολίδας Αγροτοβιομηχανική φρούτων εμπορική εφοδίων «ΠΕΝΤΕ Α.Ε.»

Αργολική Γη Ο.Π. Λεβεντογιάννης Ο.Ε., Δημ. & Κων/νος Λεβεντογιάννης Ο.Ε.

Α.Σ.Ε.Α.Π. Ανυφίου Αργολίδας JUST FRUIT, Μητροσύλη Παν.-Αικ. Ο.Ε.

Α.Σ.Ε.Π.Κ.Π. Κουτσοποδίου BEST FRUIT, Ψυχογιός Α.Ε.

Α.Σ. Σκαφιδακίου Αργολίδας

Α.Σ. Εσπεριδοκαλλιεργειτών Σταθέικων Αργολίδας

Α.Σ. Ινάχου “ΑΣΤΕΡΙΩΝ” – Αργολίδας

Α.Σ. Εσπεριδοκαλλιεργειτών Ηραίου Αργολίδας

Α.Σ. Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων & Ελαιουργίας Κιβερίου Αργολίδας

Α.Σ. Αεροδρομίου Αργολίδας

Α.Σ. Δαλαμαναρας Αργολίδας

Α.Σ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ Άργους

Α.Σ. Εσπεριδοκαλλιεργειτών Σκάλας Λακωνίας

Α.Σ.Ε. Αμυκλών Σπάρτης Λακωνίας

Α.Σ.Π.Ε.Σ. Λακωνίας

Γενικός Αγροτικός Συν/σμος Άρτας Φιλιπιάδας

“Ένωση” Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας Φιλιπιάδας

Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων

Αγροτικός Συνεταιρισμός Κάμπου Ανδραβίδας

Περισσότερα Άρθρα

Το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης φωταγωγήθηκε με την ευρωπαϊκή σημαία!

9 Μαΐου 2022. Γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης. Το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο της Τρίπολης φωταγωγήθηκε με την ευρωπαϊκή σημαία! ————————————– Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Ευρώπης και κάθε χρόνο εκείνη την ημέρα γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα σε όλη την Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», […]

ΟΕΒΕ Αργολίδας : Ανακοίνωση Υπουργείου Εργασίας για την διεύρυνση της διάθεσης των self tests σε όλους τους εργαζομένους της χώρας

Αγαπητοί συνάδελφοι, Προς ενημέρωση σας, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ως προς την διεύρυνση της διάθεσης των self tests σε όλους τους εργαζομένους της χώρας καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση. «Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 24/05/2021 έως το Σάββατο 29/05/2021 όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού […]