2 °C Argos, GR
22 Ιανουαρίου 2022

Η. Τέντζερης, Σ. Κωστούρος: «Εμπιστευόμαστε τα όνειρά μας στον Νίκο Ανδρουλάκη»

Οι επικείμενες εκλογές  για την ανάδειξη νέου προέδρου για την Παράταξη αποτελεί για πολλούς την ύστατη ευκαιρία ανασύνταξης και αναδιαμόρφωσης όχι μόνο του Κινήματος αλλά και του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς στη χώρα. Η αναπάντεχη και μεγάλη απώλεια της προέδρου Φώφης Γεννηματά έφερε νέες εξελίξεις και ανακατατάξεις στις διαδικασίες για την προεδρία του Κινήματος. Παρά τις όποιες δυσκολίες επικρατούν λόγω της πανδημίας, αρκετοί πολίτες  είτε μέλη, είτε απλοί υποστηρικτές του κόμματος στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς τις εκλογές τις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Η Δημοκρατική Παράταξη ύστερα σχεδόν από μια δεκαετία βαθύτατης κρίσης, λαθών και εσωστρέφειας κατάφερε και παρέμεινε παρούσα στην πολιτική σκηνή της χώρας. Μέσα στις συνθήκες αυτές Νέα Δημοκρατία και ΣΥ.ΡΙΖ.Α προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτή για δικά τους κομματικά οφέλη. Και πάλι όμως η παράταξή μας παρέμεινε ζωντανή.

Από το 2017 με το εγχείρημα της δημιουργίας ενός νέου κόμματος, του Κινήματος Αλλαγής, με τη συμμετοχή κομμάτων και τάσεων από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά μέχρι την Ανανεωτική Αριστερά έγινε ορατή η εδραίωση αλλά και μία μικρή αύξηση της επιρροής του κόμματος στην κοινωνία. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να μην το πιστώσει στις προσπάθειες της αείμνηστης Φ. Γεννηματάς.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα της συστράτευσης και της συμμετοχής για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό, σύγχρονο και πλειοψηφικό κόμμα που θα ναι δίπλα στον πολίτη και στο προβλήματά του και θα αγωνίζεται γι’ αυτά. Ένα κόμμα που θα επαναφέρει και θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας, ειδικά σε αυτή τη περίοδο της πανδημίας. Ένα κόμμα που δεν ξεχνά από πού προήλθε, αλλά θα βαδίζει με τις επιταγές του σήμερα και τις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν εξαιρείται κανείς. Όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε την μάχη για την επόμενη μέρα της παράταξης και της πατρίδας μας.

Εμείς ως νέα γενιά συμμετέχουμε έχοντας ως στοίχημα την επιστροφή των νέων στην πολιτική και την ανιδιοτελή ενασχόλησή τους με αυτή, ώστε να είμαστε συνδιαμορφωτές στο παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Για να μπορέσουμε να εξαλείψουμε πρακτικές και αντιλήψεις που έβλαψαν την χώρα και οδήγησαν σε παρακμή το πολιτικό της σύστημα. Για όλα τα παραπάνω στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη ενός νέου ανθρώπου που μπορεί να φέρει την ανανέωση με πρόσωπα και ιδέες σε ένα κόμμα που θα βασίζεται στον ίδιο του τον κόσμο και θα τον αφουγκράζεται.

Στις 5 Δεκεμβρίου είμαστε #mazi για μια νέα αρχή για την παράταξή μας. Είμαστε #mazi για μια νέα Ελλάδα!

Τέντζερης Ηλίας, Γραμματέας ΠΑΣΠ Οικονομικού Νομικής

Κωστούρος Στέφανος, απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, μέλος Κινήματος Αλλαγής

Περισσότερα Άρθρα

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Τρίτη 19 Μαΐου

  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 13:00, στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας. Η διάσκεψη θα έχει ως κύρια αντικείμενα την ανταλλαγή εμπειριών από τη διαχείριση της πανδημίας και την εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών συναλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα του τουρισμού. Ακολούθησε […]

Η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Καλαμάτα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας και από 1η Σεπτεμβρίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα είχε χθες στο Δημαρχείο της πόλης η Πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Sammelin, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο και μέλη του Ελληνοσουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. ‘Οπως τόνισε ο κ.Νίκας “Μας απασχόλησαν πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ της Καλαμάτας, της ευρύτερης περιοχής της και της Σουηδίας, […]

Follow by Email