20 °C Argos, GR
22 Μαΐου 2022

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Με τον τρόπο που νομοθετείτε η Ε.Κ.Α.Π.Υ. δεν πρόκειται να λειτουργήσει»

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των άρθρων του σχεδίου νόμου: «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας», στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας» ανέφερε τα εξής:

  • Το παρόν σχέδιο νόμου για τη μετατροπή της ΕΚΑΠΥ από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την στελέχωσή του και το προσωπικό του, αλλά και την συνολική διαχείριση των τεράστιων κεφαλαίων που καλείται να διαχειριστεί, είναι ένα σχέδιο νόμου που δεν έχει ανάγκη αυτήν την στιγμή η δημόσια υγεία.
  • Σε τι σας εμπόδιζε η προηγούμενη νομική μορφή της ΕΚΑΠΥ να επιτύχετε τον στόχο σας; Τι πράξατε επί δύο χρόνια που είσαστε κυβέρνηση για να την ενισχύσετε σε υποδομές και προσωπικό, να την θωρακίσετε και να την ενεργοποιήσετε ώστε να επιτύχει μετρήσιμους και σαφείς στόχους; Ποια ήταν η μέριμνά σας για τον συγκεκριμένο φορέα, ώστε να ξεπεράσει παθογένειες και καθυστερήσεις και να οργανώσει τον εξαιρετικά κρίσιμο δημοσιονομικά τομέα των κεντρικών προμηθειών στον χώρο της υγείας;
  • Για άλλη μια φορά εντάσσετε στον χώρο της υγείας το αγαπημένο σας ιδεολόγημα, τις ΣΔΙΤ, που εμφανίζεται ως κορυφαία μεταρρύθμιση μεταμόρφωσης του ΕΣΥ, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό, ένα πασπαρτού που βάζει τον ιδιωτικό τομέα να ασκεί αποφασιστικές αρμοδιότητες που μόνο ένα κρατικό όργανο μπορεί να εκτελέσει με αξιοπιστία.
  • Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι σκόπιμο να προσδιορίσετε συγκεκριμένα πως αντιλαμβάνεστε την υλοποίηση έργων σύμπραξης ΕΚΑΠΥ και ιδιωτικού τομέα.
  • Σε ποια έργα αναφέρεστε και ποιος είναι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός σας; Και ποια από αυτά τα έργα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή να υλοποιηθούν από δημόσιους φορείς ώστε να καταφύγετε στη λύση των ΣΔΙΤ;
  • Δεδομένης λοιπόν, της σημασίας των επιτευγμάτων της επιστήμης και τεχνολογίας στον τομέα της υγείας, κάτι που ανέδειξε και η πανδημία, θα ήταν σκόπιμο για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, τα κριτήρια διαμόρφωσης της στρατηγικής της ΕΚΑΠΥ να διαμορφώνονται σε άμεση συνάρτηση με τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού σε συνδυασμό με το κριτήριο της τεχνολογίας και καινοτομίας των υπό προμήθεια προϊόντων.
  • Σε κάθε περίπτωση οι τεχνικές προδιαγραφές θα πρέπει να προσδιοριστούν με βάση συγκεκριμένα και σαφή κριτήρια και να εξασφαλίζουν αξιοπιστία, αντικειμενικότητα και διαφάνεια.
  • Δεν παρέχετε κανένα εχέγγυο ότι η νέα ΕΚΑΠΥ θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τους μεγάλους στόχους που έχετε θέσει.

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/jBVh-VkBvvk

[hfe_template id='397365']

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Γιώργος Καχριμάνης: Σας καλώ να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στην παράταξη Ναύπλιο Επόμενη Μέρα

Η δήλωση του Γιώργου Καχριμάνη:  Πριν από 5 χρόνια με εμπιστευθήκατε κι με εκλέξατε δημοτικό σύμβουλο. [hfe_template id=’397365′] Προσπάθησα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και να τιμήσω μέχρι τέλους αυτή την εντολή. Αυτά τα χρόνια εργάσθηκα με εντιμότητα και μοναδικό σκοπό να πάμε τα χωριά μας την πόλη μας, τον Δήμο μας ένα βήμα […]

Σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία στην ομιλία Καμπόσου

      [hfe_template id=’397365′] Οτι θα υπήρχε μέγα πλήθος και μέγα πάθος στη χθεσινοβραδυνή συγκέντρωση του Δημήτρη Καμπόσου και αναμενόμενο ήταν και αδιαμφισβήτητο και κανένας δεν πρέπει να περίμενε…εκπλήξεις. Το εντυπωσιακό όμως ήταν η καθολική συμμετοχή των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Είδαμε τον βουλευτή Γιάννη Ανδριανό, σύσσωμη την παράταξη στο νομό του υποψήφιου Περιφερειάρχη […]

Follow by Email