20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο Αργείος π. Προκόπιος Δαμάλας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στην Τρίπολη.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου Προκοπίου Δαμάλα, αδελφού της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης Αρκαδίας.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Προκόπιος αναφέρθηκε στην από μικρής ηλικίας αγάπη του για τον Χριστό και την Εκκλησία, ενώ συνάμα ευχαρίστησε υϊκώς τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο, τον πνευματικό του πατέρα Πρωτοπρ. Ανδρέα Βλαχιώτη, τον Ηγούμενο της μονής της Μετανοίας του Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης Αρχιμ. Νεκτάριο, την μητέρα του, αλλά και όσους του στάθηκαν στην έως τώρα πορεία του. (Διαβάστε εδώ τον Χειροτονητήριο Λόγο)

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο νεοχειροτονηθέντα του επισήμανε να μείνει στερεωμένος στην πίστη του και στην αποστολή του, διότι πλέον δεν θα είναι διάκονος των Μυστηρίων, αλλά υπουργός τους.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε από νωρίς το πρωί για να συμμετάσχει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και να ευχηθεί τα δέοντα στο νέο Πρεσβύτερο της τοπικής Εκκλησίας.

Να σημειωθεί, ότι ο π. Προκόπιος είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και τελειόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Πηγή: arxon.gr

Περισσότερα Άρθρα

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Ι.Σ.Κ.Ε.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ( πρόεδρος του οποίου είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Σελλής ) συγκαλείται την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:30 π.μ. στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΤΙΤΑΝΙΑ» στην οδό Πανεπιστημίου 52.  Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται η ψήφιση του Απολογισμού του 2019, η ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2020 και […]

Το Άργος τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου εν μέσω κορονοϊού

Το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο φερώνυμος βυζαντινός ιστορικός κοιμητηριακός Ιερός Ναός της πόλεως Άργους. Την παραμονή της εορτής, ημέρα Παρασκευή 14 Αυγούστου εψάλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Ἀρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Φέτος λόγω των έκτακτων μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση […]