13 °C Argos, GR
26 Φεβρουαρίου 2024

Κουρείς και κομμωτές της Τρίπολης στην “υπηρεσία” της δράσης “Αναγνώρισε τη Βία”

Δράση με θέμα “Αναγνώρισε τη Βία” διοργανώνουν την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, στην Τρίπολη, η Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) και τον Σύλλογο Κουρέων και Κομμωτών του Δήμου Τρίπολης.

Η δράση στον πιο πάνω χώρο -τον οποίον παραχώρησε ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας-, διοργανώνεται με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Διεθνή Hμέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών και θα πραγματοποιηθεί υπό τον συντονισμό της Επιτελικής/ Συντονιστικής Δομής και θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή ταινίας μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ.

Στο πλαίσιο της πιο πάνω δράσης, εξειδικευμένα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης θα απευθυνθούν προς τους επαγγελματίες κουρείς και κομμωτές της πόλης, οι οποίοι για πολλές γυναίκες αποτελούν άτομα αναφοράς των προσωπικών τους βιωμάτων. Στόχο αποτελεί η ευαισθητοποίηση των εν λόγω επαγγελματιών και η παροχή προς αυτούς εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τον εντοπισμό και την παραπομπή, στις αρμόδιες υπηρεσίες, γυναικών που υφίστανται ή έχουν υποστεί βία, αλλά και αυτών που είναι εν δυνάμει θύματα, με απώτερο σκοπό την ψυχοκοινωνική, και όχι μόνο, στήριξή τους.

Η βία κατά των γυναικών, η οποία μπορεί να είναι σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική, αποτελεί καθολικό κοινωνικό φαινόμενο και συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών όσον αφορά την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Ο αντίκτυπος της βίας κατά των γυναικών δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα, αλλά επηρεάζει τις οικογένειες, τους φίλους και την κοινωνία στο σύνολό της.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλοι οι υποχρεωτικοί κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, όπως αυτοί ισχύουν από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση που λόγω των ισχυόντων ανωτέρω υγειονομικών μέτρων, κάποιος ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να παραστεί δια ζώσης, διατίθεται παρακάτω ο σύνδεσμος που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της δράσης, μέσω της εφαρμογής zoom: https://zoom.us/j/94553420229?pwd=S2FiUmlnQ3FZVU9jM1UzL25hSjhldz09

Το πρόγραμμα της δράσης μπορείτε να δείτε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα

Εδώ μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονται σε 20 κεντρικά σημεία της Πελοποννήσου όπου πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Τα σημεία ελέγχου είναι τα ακόλουθα: Αργολίδα, Αίθουσα «Δανάη», Στρατώνες Καποδίστρια, Άργος, 09:00-15:00 Αργολίδα, Κέντρο Νεότητας, Ναύπλιο, 09:00-15:00 Αρκαδία, Πλατεία Πετρινού, Τρίπολη, 09:00-15:00 Αρκαδία, Παναρκαδικό Νοσοκομείο, Τρίπολη, 08:00-14:00 […]

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 Αυγούστου

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου συνέβησαν τα εξής: 1876 Ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, με την ολοκληρωμένη παρουσίαση της τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Το δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν». Την πρεμιέρα παρακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι αυτοκράτορες Γερμανίας και Βραζιλίας, οι συνθέτες Λιστ, Μπρούκνερ, Σεν Σανς, Τσαϊκόφσκι, Εντβαρντ Γκριγκ και ο φιλόσοφος Νίτσε. 1946 Ακροδεξιοί της συμμορίας Σούρλα […]