19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

ΝΑΥΠΛΙΟ: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών»

Ο Δήμος Ναυπλίου και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. φιλοξενούν από 24 ως 30 Νοεμβρίου την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες (Οι φύλακες των αφανών) στην Αίθουσα Βουλευτικού, της καταξιωμένης φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ,

Το πολιτιστικό γεγονός αποτελεί γέννημα της μακροχρόνιας εργασίας της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ, διαπιστευμένης φωτογράφου του Προεδρικού Μεγάρου από το 2010.

Η μοναδική φωτογράφος που εισχώρησε στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς, ακολουθώντας τους απαράβατους κανόνες που το ορίζουν, καθώς εργάστηκε ακούραστα με πάθος και όραμα για να καταγράψει την αθέατη όψη του σώματος των Ευζώνων.

Με την επίσκεψη στο χώρο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον κόσμο της Προεδρικής Φρουράς, έναν κόσμο αθέατο με ξεχωριστή σημασία.

Ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα της Ελληνικής Ιστορίας θα παρουσιαστεί μέσα από την έκθεση φωτογραφίας, που δίνουν μορφή και χρώμα στο Ευζωνικό ιδεώδες.

Βασικά έργα αποτελούν οι 6 εντυπωσιακές αναπαραστάσεις των Ευζωνικών στολών σε φυσικό μέγεθος 2 μέτρων.

Οι επισκέπτες θα συναντήσουν δυνατές σκηνές από την καθημερινότητα της Φρουράς, την προετοιμασία και τα τελετουργικά των Ευζώνων.

Την έκθεση πλαισιώνουν μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα, εμπλουτίζοντας την εικαστική αφήγηση.

Περισσότερα Άρθρα

LOUTRAKI FESTIVAL 2023

Ένα ακόμα καλοκαίρι παρουσίας το φετινό για το Loutraki Festival! Φέτος, οι εκδηλώσεις μας ξεκινούν τον Ιούλιο και ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο, όπως πάντα σε διάφορες τοποθεσίες του Δήμου, αλλά κυρίως στο νέο, ανακαινισμένο, σύγχρονο Ανοιχτό Θέατρο «Παντελής Ζερβός» στο Πάρκο Δεξαμενής. Στο φετινό φεστιβάλ, δεσπόζουν τα εγκαίνια του Θεάτρου με δύο ξεχωριστές παραστάσεις: Την Τρίτη 4 […]

Συλλυπητήρια από την Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ για τον θάνατο της Δήμητρας Παναγιωτακοπούλου

Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου και η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ αποχαιρετούν  με θλίψη τη συντρόφισσα Δήμητρα Παναγιωτακοπούλου, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή αργά το βράδυ χθες 21/11/21. Η συντρόφισσα  ήταν μέλος της ΚΟΒ Τρίπολης. Εντάχθηκε στο Κόμμα στις αρχές της δεκαετίας του ’80.  Κράτησε αταλάντευτη στάση την περίοδο ’89 – ’91. Υπηρέτησε το […]