15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών» στο Βουλευτικό

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών», στις ισόγειες αίθουσες του Βουλευτικού από τις 24 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον κόσμο της Προεδρικής Φρουράς, μέσα από το φακό της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ, διαπιστευμένης φωτογράφου του Προεδρικού Μεγάρου από το έτος 2010.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα. Την οπτικοακουστική εμπειρία ολοκληρώνουν τα αυθεντικά Ευζωνικά υλικά, τσαρούχια και φουστανέλα, προσφέροντας την δυνατότητα στους θεατές να τα αγγίξουν και να αντιληφθούν το μεγαλείο αυτού του εξέχοντος Σώματος.

Επίσης, θα εκτίθενται σπάνιες, βιωματικές καταθέσεις των Ευζώνων, που συγκέντρωσε η φωτογράφος, μεταφέροντας με τον καλύτερο τρόπο, τα συναισθήματα των ανθρώπων πίσω από την στολή. Μέσα από τα έργα προβάλλεται με σεβασμό και ευθύνη, η σκληρή καθημερινότητα, το απέραντο αίσθημα τιμής και η αμέριστη αφοσίωση στο καθήκον.

Ξεναγός στην εικαστική εμπειρία θα είναι η φωτογράφος, για να μοιραστεί ιστορίες από την φωτογραφική παραγωγή και να εξηγήσει όσα δεν χωρούν στις γραπτές περιγραφές. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμένων ξεναγήσεων σε σχολικά τμήματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 24 Νοεμβρίου, στις 19:00 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 έως τη 13:30 και από τις 18:00 έως 21:00 (Τρίτη απόγευμα κλειστά).

Περισσότερα Άρθρα

Μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης

Τη μεγαλύτερη συναυλία-μουσική παράσταση της χρονιάς για τη Σμύρνη διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στο Γήπεδο του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη. Η ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σπουδαίου μουσικού, Ανδρέα Κατσιγιάννη συμπράττει με μεγάλα ονόματα […]

Taste of Loutraki, The Corinthian Food festival

Ξεκίνησε στο Λουτράκι της Κορινθίας, το ”Taste of Loutraki, The Corinthian Food festival“ το οποίο ολοκληρώνεται στις 4 Σεπτεμβρίου 2022.Περισσότερες από τριάντα τοπικές επιχείρησης, δημιουργούν ένα ξεχωριστό, ελληνικό μενού, με βάση τα προϊόντα της Κορινθιακής γης. Ένα εξειδικευμένο γαστρονομικό φεστιβάλ, που έχει ήδη προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον. Το διοργανώνει ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, ο σύλλογος επισιτιστών […]