17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Λίνκολν – Κένεντι: Οι απίθανες συμπτώσεις της ζωής και του θανάτου τους και η αλήθεια πίσω από αυτές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1963. Μια μέρα δηλαδή, σαν την Δευτέρα πριν από 58 χρόνια. Ο Αβραάμ Λίνκολν δολοφονήθηκε στις 15 Απριλίου του 1865. Πριν από 156 χρόνια.
Έχουν γραφτεί πολλά και για τις δυο δολοφονίες που σημάδεψαν την (ήδη σημαδεμένη) Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Γνωρίζατε ή έτυχε να διαβάσετε τις απίθανες συμπτώσεις των δύο δημοφιλών προέδρων;
Διαβάστε λοιπόν και εκπλαγείτε:

Ο Αβραάμ Λίνκολν εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ το 1860./ copyright AP PHOTOS
Ο Αβραάμ Λίνκολν εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ το 1860./ copyright AP PHOTOS

1. Ο Λίνκολν εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1846. Ο Κένεντι εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1946.
2. Και οι δυο πρόεδροι ενδιαφέρονταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
3. Ο Λίνκολν εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ το 1860. Ο Κένεντι εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ το 1960.
4. Ο αντικαταστάτης του Λίνκολν γεννήθηκε το 1839 και ονομαζόταν (Άντριου) Τζόνσον και ο αντικαταστάτης του Κένεντι γεννήθηκε το 1939 και ονομαζόταν (Λίντον) Τζόνσον.
5. Το επώνυμο και των δύο προέδρων αποτελείται από 7 γράμματα.
6. Και οι δυο πρόεδροι έχασαν από ένα παιδί κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

7. Και οι δυο δολοφονήθηκαν ημέρα Παρασκευή και οι δυο κατέληξαν από τραύμα στο κεφάλι. Και οι δυο πυροβολήθηκαν από πίσω και παρουσία των συζύγων τους.
8. Και οι δυο δολοφονήθηκαν από Νότιο και το όνομα και των δυο δολοφόνων αποτελείται από 15 γράμματα.
9. Και οι δυο δολοφόνοι, ο Τζον Γουίλκες Μπουθ και ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφονήθηκαν πριν οδηγηθούν σε δίκη.
10. Ο δολοφόνος του Λίνκολν γεννήθηκε το 1839. Ο δολοφόνος του Κένεντι γεννήθηκε το 1939.
11. Η γραμματέας του Αβραάμ Λίνκολν λεγόταν Κένεντι και η γραμματέας του Τζον Κένεντι λεγόταν Λίνκολν.

12. Μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του, ο Λίνκολν ήταν στο Monroe του Maryland. Μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του, ο Κένεντι ήταν με την Monroe (Marilyn).
13. Ο Λίνκολν δολοφονήθηκε μέσα στο θέατρο που ονομαζόταν Φορντ. Ο Κένεντι δολοφονήθηκε μέσα σε αυτοκίνητο μάρκας Λίνκολν, που παρήγαγε η Φορντ.
14. Ο δολοφόνος του Λίνκολν διέφυγε από το θέατρο και συνελήφθη σε μια βιβλιοθήκη. Ο δολοφόνος του Κένεντι έφυγε από μια βιβλιοθήκη και συνελήφθη σε ένα θέατρο.

Άλλο όμως οι μύθοι κι άλλο η αλήθεια

Καθώς αυτές οι απίθανες συμπτώσεις κυκλοφόρησαν ευρέως κάποιοι αναζήτησαν τα γεγονότα και είδαν ότι πολλά από αυτά δεν ταιριάζουν. Για παράδειγμα: Αναφέρεται ότι ο Μπουθ γεννήθηκε το 1839 και ο Όσβαλντ το 1939, όμως ο Μπουθ, στην πραγματικότητα, γεννήθηκε το 1838! Στη λίστα των συμπτώσεων αναγράφεται ότι ο Λι Όσβαλντ πυροβόλησε τον Κένεντι μέσα από μια αποθήκη και κατ’εφυγε σε ένα θέατρο, ενώ ο Μπουθ πυροβόλησε τον Λίνκολν σε ένα θέατρο και έτρεξε να κρυφτεί σε μια αποθήκη. Η αλήθεια είναι ότι το καταφύγιο του Μπουθ, όπου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του Λίνκολν, ήταν ένας αχυρώνας για αποξήρανση καπνού και όχι αποθήκη.

Έχει γραφτεί ότι η γραμματέας του Λίνκολν, Κένεντι, τον είχε προειδοποίησε να μην πάει στο Θέατρο Φορντ και ότι η γραμματέας του Κένεντι, Λίνκολν, είχε προειδοποίησε τον Πρόεδρο να μην πάει στο Ντάλας. Ο Τζον Κένεντι είχε μια γραμματέα που ονομαζόταν Έβελιν Λίνκολν (και που μπορεί να τον είχε προειδοποιήσει για το Ντάλας), αλλά μάταια ψάχνει κάποιος να βρει γραμματέα του Λίνκολν ονόματι Κένεντι. Οι γραμματείς του Λευκού Οίκου στην προεδρία του Λίνκολν ονομάζονταν οι John G. Nicolay και John Hay.
Το ότι ένα μήνα πριν από τη δολοφονία του ο Λίνκολν βρισκόταν στο Μονρόε του Μέριλαντ και ένα μήνα πριν από τη δολοφονία του ο Κένεντι ήταν στη Μέριλιν Μονρόε, είναι ένα – ας το πούμε – αστείο που προστέθηκε στη λίστα των συμπτώσεων τα τελευταία χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι η Μέριλιν είχε πεθάνει τον Αύγουστο του 1962, περισσότερο από ένα χρόνο δηλαδή πριν δολοφονηθεί ο πρόεδρος Κένεντι.

Οι συμπτώσεις λοιπόν είναι απλές συμπτώσεις και όσοι υποστηρίζουν ότι ο Κένεντι ήταν μετενσάρκωση του Λίνκολν, είναι απλά ευφάνταστοι. Η ουσία είναι ότι δυο δημοφιλείς πρόεδροι των ΗΠΑ δολοφονήθηκαν και κάποιοι άνθρωποι αναζήτησαν στοιχεία που να ερμηνεύσουν την πρόωρη και βίαιη αποχώρησή τους από τα εγκόσμια. Αν οι συμπτώσεις (απίθανες ίσως) τους έδωσαν απαντήσεις, ας κοιμηθούν ήσυχοι: Έλυσαν το μυστήριο του κόσμου μας…

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος από Τρίτη ως Παρασκευή

Ραγδαία αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη 22 Ιουνίου, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Παρόλο που για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζονται από βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πως έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού.  Έτσι – σύμφωνα πάντα με τα […]