18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τηλεσύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη και το σχέδιο διαχείρισης των περιοχών Natura 2000 της Περιφέρειας

Σε τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή και κυβερνητικών παραγόντων, όπως ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, συμμετείχε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εκπόνηση ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης και σχεδίου διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει ανατεθεί από το εν λόγω υπουργείο πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Ο Π. Νίκας ζήτησε να σταλεί στην Περιφέρεια η μελέτη προκειμένου να γίνει δημόσια διαβούλευση -“θα πρέπει ως Περιφέρεια να συνεργαστούμε με τους δήμους περιοχές των οποίων αφορά η εν λόγω μελέτη, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο η ισορροπία μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, πάντα με βαρύτητα ωστόσο στον δεύτερο παράγοντα”, όπως σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εκφράσει άποψη μόνο αφού λάβει την μελέτη και αφού συνεργαστεί με τους δήμους που αυτή αφορά”.

Όπως τόνισε ο Π. Νίκας, καταλήγοντας, “είναι σημαντικό να υπάρξει συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, καθώς πάνω από όλα τα συμφέροντα πρέπει να τίθεται το περιβαλλοντικό συμφέρον. Ωστόσο, δεν θα πρέπει από τις περιοχές Natura να εξοστρακιστούν συλλήβδην οι ανθρώπινες δραστηριότητες”.

Περισσότερα Άρθρα

Γενική Συνέλευση Αργοναύτη Νέας Κίου και Α.Ο.Κ.

Ο Α.Ο. Αργοναύτης και ο Α.Ο. Κίου, καλούν τα μέλη τους αύριο Κυριακή 27 Ιουνίου και ώρα 19:00, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου σε Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα: 1.Διοικητικός απολογισμός. 2.Οικονομικός απολογισμός. 3.Ανάδειξη νέου Διοικητικού συμβουλίου. -Οι ενδιαφερόμενοι προς υποψηφιότητα έχουν προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου στις 14:00 στο […]

Αύριο στο Δημαρχείο Τρίπολης θα γίνει παρουσίαση του “Tripoli Street Food Festival”

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Δήμος Τρίπολης και οι Σύλλογοι, Καφεστιατόρων Αρκαδίας και Εμποροβιομηχανικού Τρίπολης θα δώσουν συνέντευξη τύπου αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου στη 1 μ.μ. στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Τρίπολης (Λαγοπάτη & Αταλάντης) για την παρουσίαση του “Tripoli Street Food Festival” που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου […]