fbpx
19 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2023

Διαγραφή της Αγγελικής Γιαννικοπούλου – Λούμη από την Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

<ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ>

ΘΕΜΑ : ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ  Δ.Σ  ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ –ΛΟΥΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Σήμερα 10/11/2021 στο ΚΡΑΝΙΔΙ οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης, Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας < ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ > λαμβάνοντας υπόψη  τα εξής:

-Έγγραφο του Δ.Σ ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ –του ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ με αρ.πρωτ.6449/6355 από 31/08/2021 σχετικά με νέες θητείες αντιδημάρχων στο Δήμο Ερμιονίδας.Mια επιστολή που επισήμανε ότι κανένα μέλος της Παράταξης μας δεν μπορεί  να αποδεχθεί  θέση ευθύνης – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ για το υπόλοιπο  της δημοτικής περιόδου.

-Τα δελτία  τύπου που έχουν δημοσιευτεί στο δημόσιο διάλογο σχετικά με την αυτοδιοικητική  πορεία του Δήμου μας  το τελευταίο χρονικό διάστημα.

-την διαλογική συζήτηση , τις θέσεις και τις προτάσεις όπως αυτές παρουσιάστηκαν   από τα μέλη της παράταξης   στις δυο συνεδριάσεις της δημοτικής παράταξης το ΣΑΒΒΑΤΟ 16/10/2021 και την ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/2021 με την παρουσία όλων και των 7 Δημοτικών συμβούλων της παράταξης

-την ξεκάθαρη θέση του επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ – Δημοτικού .Συμβούλου  ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ότι για το υπόλοιπο μισό της δημοτικής περιόδου δύο χρόνια και δύο μήνες  κανένα μέλος  της παράταξης δεν μπορεί να οριστεί Αντιδήμαρχος από τον Δήμαρχο ,και Αυτονόητο είναι  να υπάρχουν ξεκάθαροι διακριτοί ρόλοι συμπολίτευσης- αντιπολίτευσης ,πλειοψηφίας και μειοψηφίας στα πλαίσια των θεσμικών ρόλων μας  από προβλέπεται  από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων.

-την απόφαση δήμαρχου για παράταση θητείας αντιδημάρχων μέχρι 31/12/2021 με αρ πρωτ.8137  από 26/10/2021

-της εκ νέου  αποδοχής  της θέσης της  Αντιδημάρχου  από την ΔΣ  Αγγελική Γιαννικοπούλου- Λούμη στα πλαίσια νέας παράτασης της θητείας της

-την εγκύκλιο 91 για  Λειτουργία  Δημοτικών παρατάξεων με Αρ.πρωτ.59851/21-08-2019

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Μετά την απόφαση της ,η Δ.Σ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΟΥΜΗ ,να αποδεχτεί   την νέα παράταση  και να οριστεί  εκ νέου ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,  έθεσε τον  εαυτό της εκτός της δημοτικής μας παράταξης, άρα διαγράφετε από την ομάδα των δημοτικών  συμβούλων της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ και ευρύτερα της δημοτικής μας παράταξης ,από την παράταξη που είχε εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές του ΜΑΙΟΥ  2019.

Με αυτήν την απόφαση της ,να διατηρηθεί  στην θέση  της , ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας  πέρα το χρονικό όριο που έθεσε η Παράταξη μας , στηρίζει έμπρακτα την σημερινή διοίκηση του Δήμου, αναλαμβάνει και τις πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου και της Παράταξης του.

Είναι διαφορετικό πράγμα η διαχείριση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων σε επίπεδο επιτροπών, και διοικητικών συμβουλίων προς το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών μας και εντελώς διαφορετικό η ανάληψη πολιτικών ευθυνών άλλης Παράταξης που διοικεί σήμερα τον Δήμο Ερμιονίδας με την οποία όπως είναι γνωστό ευρισκόμεθα πλέον σε μία ευθεία αντιπαράθεση για την απραξία της  στα κρίσιμα ,μεγάλα θέματα του Δήμου μας ,για την πολιτική υποβάθμιση των Συλλογικών ,θεσμικών Οργάνων του Δήμου μας, για την έλλειψη πολιτικής βούλησης να προχωρήσει στην ριζική εξυγίανση Δημοτικών Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων, για το ύφος και την πολιτική της συμπεριφορά.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

<  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ>

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΑΣΟΣ .Γ ΛΑΜΠΡΟΥ

Περισσότερα Άρθρα

Αρχιερατικός Εσπερινός για την Κοίμηση της Αγίας Άννας στο Τημένιο

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάσθηκε η κοίμηση της Αγίας Άννας, μητέρας της Παναγίας, στην περιοχή του Τημενίου του Δήμου Άργους Μυκηνών. Πρόκειται για ένα εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Αγία Άννα. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας. Αμέσως μετά το πέρας του Αρχιερατικού εσπερινού ακολούθησε το θείο κήρυγμα. Τον Εσπερινό μεταξύ […]

Π.Τατούλης για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς: «Εύχομαι αφύπνιση συνειδήσεων για μια περήφανη σύγχρονη χώρα που θα αξίζει στην Ελληνίδα και τον Έλληνα»

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς παραβρέθηκε ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έκανε την κάτωθι δήλωση: “Χωρίς την άλωση της Τριπολιτσάς το αποτέλεσμα της εθνεγερσίας θα ήταν αμφίβολο και όλος ο αγώνας εκείνων που έδωσαν το αίμα τους ίσως δεν θα δικαιωνόταν ποτέ, εξού και η μεγάλη σημασία του στρατηγήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. […]