17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με αρμόδιους Φορείς για θέματα φοίτησης μαθητών και μαθητριών Ρομά

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις εργασίας  στον καταυλισμό «Γλυκειά»  της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δουράνου Αικατερίνης,  της κ. Καρναβά  Μαρίας, διαμεσολαβήτριας  Ρομά  της Επιτελικής-Διαχειριστικής Δομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της κ. Μπουτσιάνη Γεωργίας και της κ. Ταταρούνη Μαρίνας, κοινωνικών λειτουργών και εκπροσώπων του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων.

Σκοπός της συνεργασίας των φορέων ήταν  η ταυτοποίηση των εγγεγραμμένων σε σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων μαθητών, μαθητριών Ρομά, η ενημέρωση των γονέων τους για το δικαίωμα αίτησή τους για δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο,  καθώς και  η αναζήτηση παιδιών που είχαν διακόψει τη φοίτηση, που  βρίσκονταν  εκτός σχολικού περιβάλλοντος ή είχαν πρόσφατα μετοικήσει στην περιοχή της «Γλυκειάς»  από λοιπούς καταυλισμούς, εντός και εκτός Αργολίδας. Το κλιμάκιο έγινε δεκτό από τους συμπολίτες μας που διαβιώνουν στον καταυλισμό, οι οποίοι μας διευκόλυναν προκειμένου για τη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια Εκπαίδευσης επισκέφθηκε  τον  αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλτέζο και την υπεύθυνη σχολικών μεταφορών κ. Μπάζου  στην Π.Ε. Αργολίδας, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με το μαθητικό δυναμικό που διαβιώνει στη «Γλυκειά», είναι εγγεγραμμένο στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων και πληροί τις κατά νόμο προϋποθέσεις για μετακίνηση με σχολικά λεωφορεία, αλλά και για τα νέα δεδομένα και συγκεκριμένα για εκπρόθεσμες εγγραφές παιδιών, οι οποίες θα υποβληθούν το προσεχές χρονικό διάστημα από τους γονείς τους  και θα εγκριθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αργολίδας.  Σύμφωνα με την ενημέρωση, η αρμόδια υπηρεσία της  Π.Ε. θα προχωρούσε  στη διαδικασία έγκρισης σχολικού δρομολογίου αμέσως  μετά τη διαβίβαση των αιτημάτων μεταφοράς από τις Διευθύνσεις των Σχολείων.

Καθώς επιθυμία όλων των εμπλεκομένων είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης φοίτησης των παιδιών, προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε νέα  επιτόπια επίσκεψη του κλιμακίου την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς για την έναρξη του δρομολογίου, να δοθούν self tests  από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας στις οικογένειες που δεν τα είχαν προμηθευτεί με χρήση ΑΜΚΑ από τα φαρμακεία, να επιλυθούν τυχόν διαδικαστικά θέματα και να δοθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες και διευκρινίσεις.

Προσωπικά εκ μέρους της ΔΠΕ Αργολίδας θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διαμεσολαβήτρια Ρομά  της Επιτελικής Δομής, καθώς και  τις εκπροσώπους του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων  για τη συνεργασία. Θερμά Ευχαριστώ στον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο και στον Πατέρα Ελευθέριο για την προμήθεια ρουχισμού για τα παιδιά, στην κ. Ράλλη Μαρία, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπλιέων για την προσφορά γραφικής ύλης, στις  Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 60 και ΠΕ70 και στην εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά για τη στήριξη των παιδιών Ρομά που φοιτούν στα σχολεία μας.

Το μεγαλύτερο Ευχαριστώ, στη μικρή Ραφαέλλα, στον Παύλο, στον Χρήστο, στην Ανδριάνα, που μας οδήγησαν με ασφάλεια  μέσα στον καταυλισμό, γνωρίζοντάς μας στα υπόλοιπα παιδιά και στις μητέρες τους που βρίσκονταν εκεί την ώρα της επίσκεψης. Μικρές ψυχούλες που διαβιώνουν σε  δύσκολες συνθήκες, στη «σκιά» της κοινωνίας, μέλη της οποίας αποτελούμε όλοι και όλες μας….

 

Η Διευθύντρια  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Αικατερίνη Δουράνου

 

.

 

Περισσότερα Άρθρα

ΑΔΜΗΕ: Επιτυχής ολοκλήρωση της υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου

Ο Όμιλος Prysmian και ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνουν την επιτυχή ολοκλήρωση της υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα έργο που καταρρίπτει πολλαπλά ρεκόρ λόγω του μήκους και του βάθους της διασύνδεσης, καθώς και της καινοτόμου τεχνολογίας που αξιοποιήθηκε για την κατασκευή του καλωδίου εναλλασσόμενου ρεύματος. Ως ανάδοχος του ανατολικού κυκλώματος της […]

Η Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητά από τον Πρωθυπουργό στήριξη των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων

Να στηριχθούν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, ζητά απ’ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με σχετική επιστολή της. “Απαιτούνται μέτρα τώρα. Μέτρα σωστά, στοχευμένα, που να περιλαμβάνουν επιτέλους και τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις. Μέτρα ανάλογα με αυτά που πάρθηκαν για την στήριξη της κοινωνίας από την υγειονομική κρίση. Μέτρα που να […]