18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΣΟΚ στον ΗΣΑΠ: Δυστύχημα με έναν νεκρό & δύο τραυματίες εργαζόμενους

Δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα στις γραμμές του ΗΣΑΠ μετά από βλάβη σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εργασίες λείανσης των γραμμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εργαζόμενοι, δύο Έλληνες κι ένας Αυστριακός μέλη του συνεργείου.

Άμεσα οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματά» για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο ο ένας από τους Έλληνες κατέληξε.

Πώς συνέβη το δυστύχημα στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το τραγικό περιστατικό συνέβη στη γραμμή 1, γύρω στις 4:40 τα ξημερώματα, όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα.

Οι επιβαίνοντες σε αυτή, επτά εργάτες, αναγκάστηκαν να πηδήξουν καθώς η μηχανή ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με άλλο τρένο στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρένο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της μηχανής λείανσης.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοιας και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία. «Αυτό θα το εκτιμήσει η ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές», είπε και ανέφερε πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Τραγούδια, ζωγραφιές και συγκινητικές στιγμές στη βράβευση σχολείων από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, αντήχησαν χαρούμενες παιδικές φωνές και πρωταγωνίστησε η συγκίνηση. Μαθητές, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και γονείς, ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την παραλαβή των βραβείων τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής. Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα Make-A-Wish Ελλάδος – Μαρία Γκαμαλούτσου […]

Η Ελλάδα συμβάλλει στον Ευρωπαϊκό Οδηγό για «Πράσινο Αθλητισμό»

Η Ελλάδα συμβάλλει στον Ευρωπαϊκό Οδηγό για «Πράσινο Αθλητισμό» Ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος παρουσιάστηκε ο Οδηγός Ενεργειακής Αναβάθμισης και Σχεδιασμού των υφιστάμενων και νέων αθλητικών εγκαταστάσεων της Ελλάδας, στην 8η συνάντηση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του «Πράσινου Αθλητισμού» της Ε.Ε. η οποία πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού […]