15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ναύπλιο: 100% η συμμετοχή στην απεργία σε εστίαση και λιανεμπόριο

Σε κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος προχώρησαν και στο Ναύπλιο οι επαγγελματίες του κλάδου που δηλώνουν μεγάλη ικανοποίηση από την καθολική συμμετοχή στην απεργία.

Στην συγκέντρωση σήμερα το πρωί παραβρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Οι Επαγγελματίες της Εστίασης υποστηρίζουν ότι ο κλάδος εργαλειοποιείται και από την αρχή της κρίσης της πανδημίας, έχει επιδείξει πλήρη ενσυναίσθηση και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προστασία της Δημόσια Υγείας, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας πελατών και εργαζομένων και έχει να επιδείξει υψηλά ποσοστά εμβολιασμού παρόλο το κόστος και την ταλαιπωρία στην λειτουργία των επιχειρήσεων”, υποστηρίζει.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου σε ανακοίνωσή του τα αιτήματα του Κλάδου είναι:

– Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.

– Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.

– Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.

– Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.

– Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

– Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

– Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.

– Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.

– Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Διαρθρωτικά μέτρα

1. Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.

2. Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.

3. Εξορθολογισμός του κλάδου με δομικές αλλαγές.

Σε κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης προέβηκαν οι επαγγελματίες και οι φορείς του κλάδου σε όλο το Δήμο Ναυπλιέων, λόγο της 24 ώρης απεργίας που ανακοινώσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΟΕΣΕ, Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021.Στην απεργία συμμετέχει και ο εμπορικός σύλλογος Ναυπλίου.

Περισσότερα Άρθρα

Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Γρηγόρη Λαμπράκη στην Κερασίτσα

Ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κερασίτσας, σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Ήρωα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη που θα πραγματοποιηθούν στην γενέτειρα του Κερασίτσα Αρκαδίας στις 5 και 6 Ιουνίου 2021. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Τζιούμης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 Ώρα: 20.30 – Πλατεία Κερασίτσας Προσέλευση κοινού. Χαιρετισμός υποδοχής […]