17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Θεοδωρικάκος: Να εορταστεί ειρηνικά το Πολυτεχνείο – Η ΕΛ.ΑΣ έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα

  • Ο Υπουργός κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εορτασμού του Πολυτεχνείου να ανταποκριθούν με ευθύνη και να διαφυλάξουν το μήνυμα της επετείου.
  • Η συμφωνία με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Alejandro Mayorkas στον τομέα της ασφάλειας αναβαθμίζει τη συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ για την αντιμετώπιση την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης
  • Σημαντική η ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ με 1.000 νέους αστυνομικούς και 100 επιπλέον περιπολίες τις νυχτερινές ώρες.
  • Ο αστυνομικός που υπηρετεί στα Τρίκαλα και φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά την κόρη του έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και αν η πράξη του κριθεί από τη Δικαιοσύνη δεν έχει καμία θέση στο Σώμα

Στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ  «οι Αταίριαστοι» μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στο φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου, το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής και στην υπό εξέταση υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου από αστυνομικό στα Τρίκαλα.

Σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη, ο υπουργός είπε ότι είναι και «πρέπει να είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ενότητας και γι’ αυτό ο εορτασμός θα πρέπει να είναι ειρηνικός».  Αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης τόνισε και πρόσθεσε: «Εξυπακούεται ότι η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να συμβάλλει με τα μέτρα ασφαλείας, στο να υπάρχει τάξη, ασφάλεια κι ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας. Να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και των πολιτών οι οποίοι θα εργάζονται και θα κινούνται κανονικά στους δρόμους και η περιουσία των πολιτών» επεσήμανε ο Υπουργός απευθύνοντας και έκκληση  στις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εορτασμού του Πολυτεχνείου να ανταποκριθούν με ευθύνη και να διαφυλάξουν το μήνυμα της επετείου.

Για την ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας στις γειτονιές της Αττικής, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Έχουμε ήδη πάρει μέτρα για αυτό, διαθέσαμε 1000 πρόσθετους νέους αστυνομικούς στα αστυνομικά τμήματα και το κυριότερο και πάρα πολύ σημαντικό έχει γίνει πράξει από την 1η Νοεμβρίου ότι κάθε βράδυ, κάθε νύχτα από τις 24:00 ως τις 06:00 το πρωί έχουν αυξηθεί κατά 100 τα πλήρως στελεχωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας που περιπολούν στις γειτονίες και ενισχύουν την ασφάλεια και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, έως τώρα ήταν 60 και έχουν γίνει 160 και πιστεύω ότι υπάρχει πολύ σοβαρή διαφορά τα βράδια».

Ερωτηθείς για την έξαρση της παραβατικότητας των ανηλίκων ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα φαινόμενο πάρα πολύ αρνητικό και ανησυχητικό. Βέβαια έχει πάρα πολλές αιτίες οι οποίες φεύγουν της αποκλειστικής πλευράς της αστυνομικής δράσης. Η Ελληνική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα, το κάνει και θα το κάνει με πάρα πολύ ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο πολλαπλασιάζοντας της παρουσία της παντού εντοπίζοντας τέτοιου είδους περιπτώσεις και κάνοντας αυτό που πρέπει».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και στο ταξίδι του στις ΗΠΑ:  « Με τον ομόλογό μου, Ομοσπονδιακό Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον κ. Mayorkas συμφωνήσαμε να συντονίσουμε τη δράση μας και να αναβαθμίσουμε την πολύ στενή συνεργασία μας στους τομείς της ασφάλειας των συνόρων, της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος . Ήταν μία πολύ μεγάλη συζήτηση, μία εκτεταμένη συμφωνία, αυτή θα περιλαμβάνει κοινή εκπαίδευση στελεχών της Αστυνομίας από κοινού με αντίστοιχα στελέχη αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε και για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου από αστυνομικό στα Τρίκαλα: «Είναι μία απάνθρωπη ιστορία, ο αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και προφανώς αν αποδειχθεί από την δικαστική διερεύνηση ότι τα πράγματα είναι έτσι, όπως έχουν παρουσιαστεί στα μέσα ενημέρωσης, αυτός δεν έχει καμία σχέση και καμία δουλειά με την Ελληνική Αστυνομία».

 

Περισσότερα Άρθρα

Εντοπίστηκαν δενδρύλλια κάνναβης στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε δασική έκταση του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της […]

Τρίπολη: Δυο ανήλικοι ποδηλάτες συγκρούστηκαν στην ΕΟ – Νεκρός 15χρονος

Ένας 15χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν το ποδήλατο που οδηγούσε, συγκρούστηκε, για άγνωστη ακόμα αιτία, στο 39,7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης – Λεβιδίου – Νεμέας, με άλλο ποδήλατο, το οποίο οδηγούσε 13χρονος. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, το ποδήλατο που οδηγούσε ο 15χρονος και είχε κατεύθυνση από Νεμέα προς Λεβίδι, συγκρούστηκε χθες το απόγευμα με […]