14 °C Argos, GR
27 Φεβρουαρίου 2024

Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου: Συμμετοχή στην Απεργία της 16/11/2021 – ΨΗΦΙΣΜΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου  αποφάσισε την συμμετοχή στην Πανελλήνια απεργία της Τρίτης 16/11/2021, που ξεκίνησε να διοργανώνεται από την Π.Ο.Ε.Σ.Ε και επεκτάθηκε και στο λιανεμπόριο, με την συμμετοχή και άλλων Εμπορικών και επαγγελματικών Συλλόγων ανά την Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Επιπλέον, μετά από την ομόφωνη απόφαση του  ΔΣ του Συλλόγου με αριθμό πρακτικού 338/14-11-2021 και αφού αξιολογήθηκαν οι θέσεις μελών του Συλλόγου αποφασίστηκε  η συμμετοχή στην απεργία καθώς και η έκδοση ψηφίσματος , καταδεικνύοντας τα προβλήματα που έφεραν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

Συγκεκριμένα, τα αιτήματά μας τα οποία τα έχουμε αναδείξει με τις ανάλογες επιστολές προς την κυβέρνηση μέσα από τα αρμόδια όργανά μας (Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και επιχειρηματικότητας «Π.Ο.Ε.Ε», Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας «ΕΣΕΕ» ) στα οποία υπάγεται ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου , είναι τα παρακάτω:

Αρχικά, καταδικάζουμε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη λειτουργία της αγοράς. Θυσιάζονται οι μικρές επιχειρήσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια πειθαναγκασμού των πολιτών  για  απαλλαγή της κοινωνίας μας από την άκρως θανατηφόρα υγειονομική κρίση που προέκυψε από τον κορονοϊό.

Φυσικά και είμαστε υπέρ στα υγειονομικά μέτρα και στην ατομική ευθύνη , που προφανώς είναι ο δρόμος για την ασφάλεια των πολιτών. Έχουμε  από την πρώτη μέρα ζητήσει οι αποφάσεις για τη λειτουργία της αγοράς να μη λαμβάνονται από ανθρώπους που δεν είναι σχετικοί με την αγορά. Σεβόμαστε την επιστημονική τους κατάρτιση, αλλά αρνούμαστε να τους αποδεχθούμε ως παντογνώστες. Η ευθύνη βέβαια βαρύνει αποκλειστικά το κυβερνητικό επιτελείο, που κωφεύει κατ’ εξακολούθηση στις αιτιάσεις των εκπροσώπων της αγοράς.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να σταματήσει τώρα!

Ο Εμπορικός Κόσμος ζητά να επαναξιολογηθούν τα μέτρα.

1. Ζητάμε ,να ληφθεί υπόψιν ότι η υγειονομική επιβάρυνση που αποδίδεται στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις είναι δυσανάλογη συγκριτικά με άλλες οικονομικές και λοιπές δραστηριότητες ( αλυσίδες Super Market ). Με τα νέα μέτρα υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός αφού οι παραπάνω επιχειρήσεις  πωλούν τα ίδια προϊόντα αλλά με ελάχιστους  περιορισμούς, χωρίς έλεγχο  και εμπλουτίζουν τα ράφια τους με προϊόντα βιομηχανικά, ένδυσης , υπόδησης κλπ

2. Ζητάμε, να μην επιφορτίζονται ουσιαστικά και τυπικά οι αναρμόδιοι καταστηματάρχες και το προσωπικό των καταστημάτων με διαδικασίες ελέγχων για τους οποίους υπεύθυνοι είναι οι κρατικοί μηχανισμοί. Δεν θέλουμε να είμαστε ο χωροφύλακας της γειτονιάς και να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους πελάτες μας.

3. Ζητάμε, έλεγχο με rapid test ως ισχύει για τους ανεμβολίαστους πολίτες με χαμηλότερο κόστος  και δωρεάν self test  για τους εμβολιασμένους , ως μέτρο προφύλαξης της δημόσιας υγείας.

4. Ζητάμε, την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών , διότι η αγορά  ούτως ή άλλως μπαίνει πάλι σε μια περίοδο κρίσης ουσιαστικού lockdown και μάλιστα την πλέον παραγωγική για τις περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις περίοδο. Η πλειονότητα των καταστημάτων ομολογουμένως ανταπεξήλθε των προηγούμενων περιόδων κλεισίματος, λόγω της άρσης των υποχρεώσεων πληρωμής λειτουργικών εξόδων και της κρατικής ενίσχυσης. Πρέπει και στην τρέχουσα περίοδο να εφαρμοστούν ανάλογα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

5. Ζητάμε, τη μείωση του ΦΠΑ για τη τρέχουσα περίοδο ως μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων.

6. Ζητάμε, τη μετατροπή των επιστρεπτέων σε μη  επιστρεπτέες , καθώς  στην ουσία είναι δάνειο το οποίο με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να αποπληρωθεί και πρέπει να μετατραπούν σε μη επιστρεπτέες. Στην μη επιστρεπτέα προκαταβολή της Περιφέρειας  Πελοποννήσου ελάχιστες επιχειρήσεις μπόρεσαν να ενταχθούν. Έχουμε μπροστά μας μια ενεργειακή κρίση με αποτέλεσμα την αύξηση των εξόδων μας.

Ο εμπορικός κόσμος απεργεί και ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα για να γλιτώσουν οι επιχειρήσεις των συναδέλφων μας από το λουκέτο. Για να γλιτώσουν οι οικογένειες των συναδέλφων μας και των εργαζομένων μας από τα χρέη και τη φτωχοποίηση.

Δεν είναι μόνο θέμα επιβίωσης. Είναι απόλυτο θέμα κατάφορης αδικίας και στοχοποίησης ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου που αποτελεί το στήριγμα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Λέμε ΟΧΙ στον αθέμιτο ανταγωνισμό!

Λέμε ΟΧΙ στον χωροφύλακα της γειτονιάς!

Ζητάμε οικονομική στήριξη για την επιβίωση μας!

Μετά τιμής

Το Δ.Σ. του Εμπορικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσκληση Συμμετοχής στην Έκθεση «Πελοπόννησος EXPO»  Αργολίδα 16 – 20 Νοεμβρίου 2022

Η «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ», η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της Πελοποννήσου, μετρά ήδη 6 χρόνια επιτυχημένης και αποτελεσματικής παρουσίας στον επιχειρηματικό κόσμο, μιας και έχει καθιερωθεί ως η σημαντικότερη έκθεση της Πελοποννήσου που προβάλλει την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την επιχειρηματική ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην πενθήμερη Παμπελοποννησιακή έκθεση η οποία […]

Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οχήματα στην Αρκαδία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούντα τρεις (3) ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και απόπειρες αυτών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά […]