17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δυο οικοδομικά τετράγωνα στο Ναύπλιο θα μετατραπούν σε χώρους αναψυχής και πρασίνου

Δημοπρατήθηκε η διαμόρφωση των οικοδομικών τετραγώνων 394 και 397 στην περιοχή Κούρτη Ναυπλίου, όπως μας ενημερώνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.
“Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 606.944 €. Το έργο προβλέπει την μετατροπή των τετραγώνων σε χώρους αναψυχής και πρασίνου και την ανάδειξη τους σε πόλο έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Δεδομένου του σχήματος τους που είναι μακρόστενα και συνεχόμενα δημιουργείται ένας χώρος ευχάριστου περιπάτου μέσα σε έντονο πράσινο.
Για το σκοπό αυτό θα φτιαχτεί ένας πλακόστρωτος διάδρομος που θα περιβάλλεται από πυκνά δέντρα τα οποία θα δημιουργούν σκίαση,  θα τοποθετηθούν δύο συντριβάνια και θα υπάρχουν πέργκολες και καθίσματα για ξεκούραση και ευχάριστη παραμονή στο χώρο.
Τα τετράγωνα αυτά συνορεύουν με την οδό Αιγίου στην οδό Θεμιστοκλέους. Η αναβάθμιση της περιοχής συνεχίζεται με στοχευμένες παρεμβάσεις.” τόνισε ο κύριος Κωστούρος.

Περισσότερα Άρθρα

Δωρεάν rapid test αύριο στην Αγία Τριάδα Μιδέας

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μιδέας (Μέρμπακα) ενημερώνει ότι: Αύριο Πέμπτη 7/10/2021 και ώρα 12:30-15:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος θα πραγματοποιηθεί προληπτικός έλεγχος για τον coνid-19 από κλιμάκιο της ΚΟμΥ Αργολίδας του ΕΟΔΥ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟ ΑΜΚΑ.

Γ. Μανιάτης: ”Η δυστοπία των καυσώνων, των πυρκαγιών, της παγκόσμιας πείνας… ο δρόμος της επανόρθωσης!”

Πάνω από 1500 καύσωνες και πλημμύρες, 210 εκατ. κλιματικοί μετανάστες, 850 εκατ. άνθρωποι πεινάνε, η δυστοπία από τις εκπομπές αερίων του αναπτυγμένου κόσμου. Υπάρχει δρόμος επανόρθωσης! Ας τον ακολουθήσουμε! Οι καύσωνες αποτελούν πια τη νέα κλιματική πραγματικότητα. Πάνω από 1.500 ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη, τα τελευταία 100 χρόνια. Τα 2/3 από αυτά, τα τελευταία […]