18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ηλεία: Θετικός στον κορονοϊό ο Δήμαρχος Πηνειού – Για ολιγωρία και ανευθυνότητα κατηγορεί τον ΕΟΔΥ

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στον ΕΟΔΥ, αφού όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση του Δήμου, δεν τον ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στη περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Για ολιγωρία και ανευθυνότητα κατηγορεί τον ΕΟΔΥ ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δεδομένου ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για το αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου στο οποίο υπεβλήθη οικειοθελώς.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία και αφού πληροφορήθηκε ότι ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Γαστούνη ανιχνεύθηκε θετικός στον κορονοϊό, υπεβλήθη σε μοριακό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήριο της περιοχής και ανέμενε το αποτέλεσμα την επομένη. Όπως του γνωστοποιήθηκε από το εργαστήριο «αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό δεν θα υπήρχε ειδοποίηση».

Την επομένη, ημέρα Σάββατο, ο δήμαρχος και αφού ουδέποτε έλαβε ειδοποίηση και δίχως να έχει συμπτώματα, συνέχισε το πρόγραμμά του τηρώντας πάντα τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε τυχαία από καταστηματάρχη ότι υπάλληλός του καταστήματος εκλήθη στο ΑΤ Πηνειού για να καταθέσει «αν ο δήμαρχος βρισκόταν την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο κατάστημα, δεδομένου ότι είναι θετικός».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος τηρώντας ως στάση ζωής την ατομική ευθύνη και την συλλογική υπευθυνότητα, βρίσκεται από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου σε καραντίνα.

Περισσότερα Άρθρα

Δήμος Ναυπλιέων: Τοποθετήθηκαν τα πρώτα όργανα παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης  

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στον Δήμο Ναυπλιέων η εγκατάσταση των τριών πρώτων οργάνων παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από λεπτά αιωρούμενα σωματίδια PM2.5. Συνολικά, προβλέπεται η εγκατάσταση σε πρώτη φάση 8 αισθητήρων. Η δράση παρακολούθησης ποιότητας της ατμόσφαιρας πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπλιέων, υπό την επιστημονική εποπτεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και […]

Παρουσιάστηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας το πρόγραμμα για τον γαστρονομικό τουρισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τέταρτη 3 Νοεμβρίου το απόγευμα η ευρεία συνάντηση της Τουριστικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αργολίδας με σκοπό την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης για τον Γαστρονομικό Τουρισμό. Το πρόγραμμα  του Επιμελητηρίου Αργολίδας έχει σκοπό την διατύπωση της γαστρονομικής ταυτότητας της Αργολίδας και την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης για τον […]