18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Απογραφόμαστε στο Δήμο Άργους Μυκηνών! Στηρίζουμε τον τόπο που αγαπάμε!

Στον Δήμο Άργους Μυκηνών η απογραφή έχει ήδη ξεκινήσει. Από αυτή την κρίσιμη διαδικασία, δεν πρέπει να λείψει κανείς και καμία.

Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται κάθε δέκα χρόνια και τα αποτελέσματα της θα είναι καθοριστικά για την επόμενη δεκαετία για το Δήμο μας και όλους και όλες εσάς. Με βάση τα στοιχεία αυτά θα ληφθούν από την κεντρική διοίκηση σημαντικότατες και κρίσιμες αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την ζωή και το μέλλον του Δήμου μας και των δημοτών του.

Με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα διαμορφώνεται μεταξύ άλλων και η χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και η χρηματοδότηση ιδιωτών καθώς και η εκπροσώπηση των πολιτών .

Από τα αποτελέσματα αυτής της Απογραφής εξαρτώνται πολλά. Μην λείψει κανείς από αυτή τη διαδικασία γιατί ο καθένας και η καθεμία μπορεί να συνεισφέρει για το καλό του τόπου μας.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει, την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους. Μάλιστα φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr.

Πως θα γίνει η ηλεκτρονική απογραφή.

Έως τα μέσα Νοεμβρίου, οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr,

χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Πληροφορίες για την σημασία της απογραφής αλλα και για τον τρόπο διεξαγωγής της θα λάβετε μέσω του λογαριασμού που θα σας αποσταλεί από την ΔΕΥΑΑΡ-Μ.

Επίσης αν έχετε οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να απευθυνθείτε στον δήμο στο τηλέφωνο 2751360044, στον τοπικό πρόεδρο ή στους αντιδημάρχους που πρόθυμα θα σας βοηθήσουν.

Στηρίζουμε τον τόπο που αγαπάμε!

Απογραφόμαστε στο Δήμο Άργους Μυκηνών!

Περισσότερα Άρθρα

Καλαμάτα: Να δοθεί το όνομα του Κάρολου Παπούλια σε κεντρική οδό αποφάσισε το Δ.Σ.

Έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς πραγματοποίησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με αφορμή την εκδημία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και επίτιμου δημότη Καλαμάτας, Κάρολου Παπούλια. Ομόφωνα εκδόθηκε ψήφισμα με οποίο αποφασίσθηκε να εκφρασθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του, να παραστούν ο δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία και να δοθεί […]

Στις δομές υγείας της Κορινθίας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας, Δώρα Αυγέρη

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου τρέχοντος, κλιμάκιο στελεχών του  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., επισκέφτηκε, τα Κ.Υ και το Νοσοκομείο της Π.Ε Κορινθίας συνομίλησε με το ανθρώπινο δυναμικό & το επιστημονικό προσωπικό, και έλαβε γνώση της κατάστασης των υγειονομικών μονάδων. Αποτύπωσε την εικόνα που αυτή τη στιγμή έχει το ΕΣΥ, τον βαθμό ετοιμότητάς του, την επάρκεια πόρων, προσωπικού και υλικοτεχνικών […]