19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου για το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) Πανεπιστημίου HARVARD

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2-11-21 ήταν η εκμίσθωση του διατηρητέου κτιρίου του Παλιού Δημαρχείου στην οδό Όθωνος 51 και Βασ/ Όλγας 46 συνολικού εμβαδού 382,65 τμ. Τα τελευταία 15 χρόνια στεγάζει την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) Πανεπιστημίου HARVARD το οποίο ανήκει στο δίκτυο διεθνών κέντρων και γραφείων του Πανεπιστημίου HARVARD με το ευτελές μηνιαίο μίσθωμα των 1200 ευρώ. Η εισήγηση αναφέρει ότι θα ακολουθήσει πλειοδοτική , προφορική δημοπρασία με τιμή εκκίνησης πάλι τα 1200 ευρώ. Επειδή το εν λόγω διατηρητέο κτίριο δεν μπορεί να μισθωθεί για εμπορική χρήση παρά μόνο για χρήση συμβατή με την ιστορικότητά του, στην ουσία θα δοθεί πάλι στο HARVARD και μάλιστα με το ίδιο ευτελές ενοίκιο.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν ότι από τη στιγμή που ο Δήμος αδυνατεί οικονομικά να καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες και πληρώνει υπέρογκα ποσά σε μίσθωση ακινήτων ( π.χ για το μαγαζί που στεγάζεται το 2ο Νηπιαγωγείο πληρώνει 3000 ευρώ μηνιαίως ) θα έπρεπε το διατηρητέο Παλιό Δημαρχείο να εκμισθωθεί με μηνιαίο μίσθωμα τουλάχιστον 5000 ευρώ. Δεν είναι σωστό να παραχωρεί σχεδόν χαριστικά στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου χωρίς οικονομικό πρόβλημα ένα από τα καλύτερα κτήρια του Ναυπλίου. Μόνο το 2016, το HARVARD δέχτηκε από δωρεές 1,16 δισ. δολάρια ενώ τα συνολικά του έσοδα ξεπέρασαν τα 5 δισ. δολάρια!

Η πρότασή μας απορρίφθηκε με αποτέλεσμα ένας παγκόσμιος οικονομικά κολοσσός να παραμείνει στο χώρο του ιστορικού κτιρίου για άλλα 20 χρόνια πληρώνοντας μόνο 1200 ευρώ το μήνα.

Ας κρίνουν οι δημότες!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Κώστας Γκόνης
Μαρία Αλημπέρτη

Περισσότερα Άρθρα

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάθεση στη Βουλή του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι νέες αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για το ρόλο του Νίκου Παππά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, φωτίζουν έναν σκοτεινό κύκλο με “μπροστινούς”, αφανείς εταιρίες και ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ. Μια κυβέρνηση που λειτουργούσε ως παρακράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να σιωπά απέναντι […]

Δωρεάν παροχή εργασιακής στήριξης & συμβουλευτικής απασχόλησης γυναικών από το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης

Στις υποστηρικτικές δομές (Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας) του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχονται είναι και η εργασιακή στήριξη / συμβουλευτική απασχόλησης, στο πλαίσιο ΔΩΡΕΑΝ στήριξης γυναικών που ενδιαφέρονται για την εργασιακή τους ένταξη ή επανένταξη. […]