19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έκρηξη σε τάνκερ πετρελαίου στη Σιέρα Λεόνε – Τουλάχιστον 84 νεκροί

Τουλάχιστον 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη τάνκερ πετρελαίου σε προάστιο της πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε.

Από την έκρηξη στο τάνκερ πετρελαίου, όπως αναφέρουν οι τοπικές, υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση. Το περιστατικό, όπως αναφέρει το CNN, σημειώθηκε στην οδό Bai Bureh στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε.

Οι τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Βίντεο στα social media αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας, καθώς καίγονται τα πάντα στο σημείο. Εικόνες δείχνουν επίσης πλήθος κόσμου να τρέχει πανικόβλητος.

«Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τρομακτικά» ανέφερε σε δήλωση της στο Facebook η δήμαρχος της πόλης, εκφράζοντας την θλίψη της για το περιστατικό. «Τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων της έκρηξης. Είθε οι ψυχές των νεκρών να αναπαυθούν σε απόλυτη ειρήνη», προσθέτει.

Με πληροφορίες από CNN

Περισσότερα Άρθρα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά. Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να […]

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 23 Ιουνίου

Γεγονότα 1878 Οι αντιπρόσωποι των Μεγάλων Δυνάμεων στο συνέδριο του Βερολίνου αποδέχονται την παραχώρηση της Θεσσαλίας και τμήματος της Ηπείρου και συγκεκριμένα την περιοχή της Άρτας στην Ελλάδα. (5 Ιουλίου με το νέο ημερολόγιο) 1894 Ιδρύεται στο Παρίσι από τον βαρόνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρώτος της πρόεδρος αναλαμβάνει ο έλληνας Δημήτρης Βικέλας. 1902 Το όνομα «Mercedes» […]