20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ για την αύξηση των κρουσμάτων

Τις τελευταίες ημέρες η πανδημία της νόσου COVID-19 επανακάμπτει δριμύτερη και στην περιοχή μας. Ο εμβολιασμός, η πιο αποτελεσματική ασπίδα μας απέναντι στον ιό, μειώνει την πιθανότητα νόσησης, βοηθάει στο να αποκτήσει κανείς ανοσία και μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης της νόσου σε άλλα άτομα. Δεν ξεχνάμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό ασυμπτωματικών κρουσμάτων εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου σε μεταγενέστερο στάδιο.

Κρίνεται επιβεβλημένη η υπενθύμιση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για τη διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών  επαφών τους.

  1. Οποιοσδήποτε ασθενής (εμβολιασμένος ή μη) με συμπτωματολογία λοίμωξης από SARS-CoV-2 επικοινωνεί με τον οικογενειακό του ιατρό και υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο. Σε περίπτωση αρνητικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου(Rapid test) και επί επιμονής των συμπτωμάτων, γίνεται επανέλεγχος με μοριακό  test (PCR). Σε αναμονή των αποτελεσμάτων ο ασθενής τίθεται σε απομόνωση κατ’ οίκον.
  2. Ασθενής με θετικό test για Covid-19 και ήπια νόσηση  ακολουθεί  υποχρεωτική  απομόνωση κατ’ οίκον για 10 ημέρες τουλάχιστον. Έξοδος από την καραντίνα γίνεται  σε περίπτωση απουσίας πυρετού, για τουλάχιστον τρία 24ωρα πριν την έλευση του 10ημέρου,  χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και ύφεση των συμπτωμάτων, ιδιαίτερα από το αναπνευστικό.
  3. Μη εμβολιασμένοι πολίτες,  στενές  επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων τότε γίνεται μοριακός έλεγχος με PCR. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, τότε η στενή επαφή θεωρείται επιβεβαιωμένο κρούσμα και αντιμετωπίζεται ανάλογα. Σε αρνητικό αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου, η καραντίνα παραμένει για 14 ημέρες.
  1. Εμβολιασμένοι ασυμπτωματικοί πολίτες,  στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά τηρούν  αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και ελέγχουν την πιθανή εκδήλωση συμπτωμάτων για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Η συχνή επικοινωνία με τον οικογενειακό μας ιατρό και η συμμόρφωση με τις οδηγίες του, είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσου.

Ο Ιατρικός  Σύλλογος Αργολίδας και τα Μέλη του, θα είναι δίπλα στους συμπολίτες μας για μια άρτια παροχή υπηρεσιών υγείας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Επίσης, η ενημέρωση στους συμπολίτες μας για τα θέματα της νόσου Covid-19 και του εμβολιασμού, θα είναι από τους πρωταρχικούς σκοπούς και σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ Ε. ΚΑΤΣΑΡΟΣ                                                        ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα σήμερα στην Αργολίδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Πέμπτης. Από τα 417 εγχώρια κρούσματα, τα 65 συνδέονται με γνωστές συρροές. Αναλυτικά: – 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας – 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο – 219 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 31 […]

Εξετάσεις για έλεγχο ακοής έγιναν στα μέλη του ΚΑΠΗ Άργους και των Γηροκομείων Άργους και Ναυπλίου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ακοής, την Παρασκευή 3 Μαρτίου, οι γιατροί του ΩΡΛ τμήματος της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου έκαναν έλεγχο ακοής στα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Άργους και των Γηροκομείων του Άργους και του Ναυπλίου. Η εξέταση ακοής έγινε από τις ιατρούς ΩΡΛ κυρίες Κυριακή Καλλή και Ελεονόρα Αβραμοπούλου.