13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Νέα Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για τη διατροφή στα Σχολεία!

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας με νέα εγκύκλιο περιγράφει τις βασικές συστάσεις αναφορικά με τη σίτιση των μαθητών στα ολοήμερα σχολεία, τόσο όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης διάδοσης του κορονοϊού, όσο και τα μέτρα πρόληψης τροφιμογενών νοσημάτων. Παρέχει συστάσεις και ενημερωτικό υλικό για τους μαθητές!

Σε σχετική ερώτηση του notospress.gr στον dr Παναγιώτη Μπασουράκο διαιτολόγο –διατροφολόγο πληροφορούμαστε ότι οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες, διαμορφώνονται από τα πρώτα χρόνια της ζωής και συμβάλλουν στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής υγείας.

Το σχολείο μπορεί και οφείλει να λειτουργεί ως εκπαιδευτικό μέσο πρακτικής εφαρμογής των αρχών της υγιεινής διατροφής και να δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να κάνουν τις σωστές διατροφικές επιλογές προάγοντας κι προστατεύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την υγεία των παιδιών.

Ταυτόχρονα, η τήρηση των κανόνων υγιεινής στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και κατανάλωσης φαγητού είναι απαραίτητη προκειμένου να προλαμβάνονται τα τροφιμογενή νοσήματα, αλλά ταυτόχρονα να εκπαιδεύονται τα παιδιά στην αρχές της ασφάλειας των τροφίμων.

Όπως μας ενημερώνει ο Dr Μπασουράκος στην συγκεκριμένη εγκύκλιο περιγράφονται οι βασικές συστάσεις αναφορικά με τη σίτιση των μαθητών στα ολοήμερα σχολεία, τόσο όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης διάδοσης του κορονοϊού, όσο και τα μέτρα πρόληψης τροφιμογενών νοσημάτων.

Παράλληλα παρέχονται συστάσεις για την ισορροπημένη διατροφή των παιδιών και των εφήβων και ενημερωτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις σχολικές μονάδες για την ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών.

Περισσότερα Άρθρα

Το φαινόμενο Ρομά στην Αργολίδα – Ανάμεσα σε δυο σιωπές…!

Παρακολουθώ με πλήρη κατανόηση την οργή και τον θυμό των συμπολιτών μου. Πολύς λόγος, και ακόμη περισσότερες κραυγές σμίγουν στον αγέρα σε ρυθμό διαμαρτυρίας των αγανακτισμένων κατοίκων της Νέας Κίου… Η παραβατικότητα των Ρομά κορυφώνεται και οι αγαπημένοι μου συμπολίτες /τισσες δικαίως να έχουν λόγο ανησυχίας και να διαδηλώνουν με τον ένα ή με τον […]

Δεκαπενθήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει στις φυλακές της Τρίπολης για να ανοίξει ένα παράθυρο σε έναν κόσμο διαφορετικό. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ Κ.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ Στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, το οποίο διευθύνει ο κ. Αντώνης Τσουρέκης, ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 ένα δεκαπενθήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, «Αναγνώσεις Ζωής και Τέχνης» για […]