fbpx
19 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση Προέδρου ΔΕΥΑΕΡ: «Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια»

Κρανίδι, 05.11.2021

Οι κ.κ. Λάμπρου και Αποστόλου, προφανώς ζαλισμένοι από την «ομοβροντία» νέων έργων στη ΔΕΥΑΕΡ και στο Δήμο, προσπαθούν αφ’ ενός να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, και αφ’ ετέρου να εμποδίσουν με κάθε τρόπο και μέσο, την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου, οποιασδήποτε υπηρεσίας προς όφελος των δημοτών.

Μόνιμα αρνητικοί, μέσα στο πλέγμα της στείρας αντιπολίτευσης, όπως τόσα χρόνια έχουν συνηθίσει, δεν αντέχουν και δεν μπορούν να βλέπουν ότι σε μία διετία εγκρίνονται έργα εκατομμυρίων ευρώ, όπως η επέκταση – αναβάθμιση του ΕΕΛ Κρανιδίου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, και η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Ερμιόνης, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, που έρχεται τις επόμενες μέρες, αφού είναι σε επιλέξιμη θέση στα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Δεν αντέχουν να βλέπουν έργα ξεχασμένα, παρατημένα από αυτούς, να παίρνουν τον δρόμο τους, όπως το κρηπίδωμα στην Κόστα, το Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου στο κτήμα Φωστίνη και πολλά άλλα, τα οποία η νέα δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Γιάννη Γεωργόπουλο έβαλε σε τροχιά υλοποίησης .

Ο κ. Λάμπρου ο οποίος είναι τακτικό μέλος, «ΞΕΧΑΣΕ» να παρευρεθεί όταν συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή για το μεγάλης σημασίας θέμα της προτεραιοποίησης των έργων, αλλά είχε το θράσος να διαμαρτύρεται κιόλας. Βέβαια ο ίδιος άνθρωπος «ΞΕΧΑΣΕ» τις πολλές και σοβαρές καταγγελίες που έκανε, έγραφε και έλεγε για τον κ. Αποστόλου, που και αυτός διοίκησε την ΔΕΥΑΕΡ την προηγούμενη δημοτική περίοδο και τώρα «μονιασμένοι» προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν το έργο μας.

Τώρα που «συνηθίσανε τα βουνά απ’ τα χιόνια», και εκείνοι συνεχίζουν χωρίς να έχουν αλλάξει κασέτα, και πολύ περισσότερο ο κ. Λάμπρου, συνεχίζει να λέει τα ίδια μόνο που τώρα αποδέκτες είναι άλλα πρόσωπα και όχι οι παλιοί εχθροί του και νυν φίλοι του.

Κύριοι, τα έγγραφα από την ΔΕΥΑΕΡ είναι στην διάθεσή σας, για να κάνετε όσες προσφυγές θέλετε, για να προδιαγράψετε οποιοδήποτε αποτέλεσμα και οποιαδήποτε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Λες και έχετε συνεννοηθεί με την εν λόγω υπηρεσία και γνωρίζετε εξαρχής την απόφαση. Η γνωστή σε όλους μας επιπολαιότητά σας και η έλλειψη σοβαρότητας που σας διακρίνει, εκθέτει τόσο εσάς στα μάτια των πολιτών όσο και τις πηγές σας.

Θέλετε δεν θέλετε, η νοικοκυροσύνη θα επικρατήσει και στη ΔΕΥΑΕΡ, και η επιχείρηση θα προοδεύσει και θα ανακάμψει για πρώτη φορά στα χρονικά της. Εσείς συνεχίστε να μην μας εκπλήσσετε με τον τρόπο δράσης και εκτέλεσης των καθηκόντων σας. Όσο για οικονομικά και άλλα πολιτικά σκάνδαλα, είναι γνωστά, αφορούν το παρελθόν, έχουν επιληφθεί τα αρμόδια Δικαστικά και Διοικητικά όργανα της Πολιτείας και αναμένονται εξελίξεις…

Οι κ.κ Αποστόλου και Λάμπρου, πριν καν καταθέσουν την προσφυγή τους για αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ έβγαλαν και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης(!) και έκριναν παράνομες και καταχρηστικές τις αποφάσεις που ψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι του Δ.Σ.(!).

Γνωρίζει η Προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, ότι εκθέτουν την Υπηρεσία, προαναγγέλλοντας την απόφασή της; Έχουν έρθει σε συνεννόηση μαζί της;

Σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, είναι καθόλα νόμιμες και σύμφωνες με τον Νόμο, που επιτρέπει την αύξηση του ορίου των αναθέσεων από 20.000 € σε 30.000 €. Οι αποφάσεις αφορούν αναθέσεις για απαραίτητα υλικά, αναγκαία για τις επισκευές βλαβών και για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ.

Το μόνο που θέλουν οι ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι, είναι να εμποδίσουν τις επισκευές βλαβών και να δημιουργήσουν προβλήματα. Αυτό μόνο είναι ικανοί να κάνουν. Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ

Γεώργιος Τσεγκής

Περισσότερα Άρθρα

Β’ Βραβείο Ποίησης με Έπαινο στον Γιώργο Ν. Μουσταΐρα

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο «Σπίτι της Κύπρου», στην Αθήνα, έγινε η απονομή των Βραβείων του 11ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που διοργάνωσε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας.  Το ποίημά του Αργείου λογοτέχνη Γιώργου Ν. Μουσταΐρα, με τίτλο «Τ’ Αγιονοριού», […]

Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας στην Πάτρα: Κλήση των εμπλεκόμενων από τη Δευτεροβάθμια

Αναστάτωση προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας η αποκάλυψη για καθηγητή Λυκείου της Πάτρας, ο οποίος καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 17χρονης μαθήτριας της Γ’ Λυκείου. Η καταγγελία έχει περιέλθει σε γνώση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενίας Πιερρή, η οποία δήλωσε πως σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να διερευνηθεί […]