18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στις φυλακές Πάτρας: Κρατούμενος κατάπιε βίδες και ξυραφάκια

Κατεπείγουσα μεταφορά κρατούμενου στην Πάτρα, που κατάπιε βίδες και ξυραφάκια, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Μάλιστα, λόγω της επικινδυνότητας και της κρισιμότητας του περιστατικού, σύμφωνα με το pelop.gr,  πραγματοποιήθηκε μικτή μεταγωγή με τη συμμετοχή τριών εξωτερικών φρουρών και αστυνομικών της ΟΠΚΕ και του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της υπηρεσίας εξωτερικής φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης, που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, αντιδρώντας στην απόφαση της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής για την απεμπλοκή των αστυνομικών από τις έκτακτες μεταγωγές.

Οι συνολικά 9 συλλήψεις εξωτερικών φρουρών, από αστυνομικούς, έπειτα από μήνυση του διευθυντή των φυλακών για παράβαση καθήκοντος, λόγω άρνησης εκτέλεσης μεταφοράς δυο έκτακτων περιστατικών την Τρίτη, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε ως «απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική» την αντιμετώπιση των εξωτερικών φρουρών, καταδικάζοντας παράλληλα ενέργειες «που αμφισβητούν ευθέως το δικαίωμά στην απεργία και στόχο έχουν την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζομένων και καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πάρει θέση. Ταυτόχρονα απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις κατά των εργαζομένων που συμμετείχαν σε μια, πέρα για πέρα, νόμιμη απεργία».

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας άλλαξε τα δεδομένα

(Σχόλιο της Σωτηρίας Παπαδοπούλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) Στη σύσκεψη που έγινε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιο, με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Αργολίδας, ένα ήταν κοινά αποδεκτό. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας Βαγγέλης Πιπέρης τους έχει αφήσει όλους ικανοποιημένους δεδομένων των συνθηκών. Βέβαια έκπληξη μας προκαλεί το σοκ που υπέστη ο Υπουργός […]

Συλλήψεις σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες (18.11.2022) το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 28χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες […]