18 °C Argos, GR
10 Δεκεμβρίου 2022

Δίνουν και παίρνουν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού… made in Βουλγαρία

Δίνουν και παίρνουν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα μας προερχόμενα από την Βουλγαρία, η οποία έχει «φάμπρικα» άκρως επικερδή.

Τον τρόπο που δρουν Βούλγαροι απατεώνες και διαθέτουν στην ελληνική αγορά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό χωρίς να έχει γίνει εμβολιασμός αποκάλυψε η

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μέλος του κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού δήλωσε πως η «ταρίφα» είναι 300 ευρώ, προκειμένου κάποιος να πάρει το πολυπόθητο χαρτί.

Μάλιστα όπως είπε, η κύρια πελατεία είναι από την Βόρεια Ελλάδα.

Η Βουλγαρία είναι η χώρα με τους περισσότερους αρνητές των εμβολίων στην Ευρώπη, και απ’ ότι φαίνεται και οι πρώτοι στην… απατεωνιά σε σχέση με τα πιστοποιητικά. Μάλιστα υπάρχουν πολλές αναφορές για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να έχει δεχθεί τη δόση του εμβολίου.

Στο μικροσκόπιο τα πιστοποιητικά από Βουλγαρία

Ο «μεσάζοντας» που μίλησε στην ΕΡΤ, ανέφερε πως με μόλις 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Τα όλο και περισσότερα στοιχεία για το κύκλωμα έχουν κάνει τις Ελληνικές αρχές να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο  τους εμβολιασμούς Ελλήνων (μονίμων κάτοικων της χώρας μας), που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και δη σεΒουλγαρία και Ρουμανία.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις απέναντι σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια.

Δημοσιεύματα και σε γειτονικά μέσα

Αξιοσημείωτο είναι και το ότι το φως της δημοσιότητας έχουν δει πολλά ρεπορτάζ σε Βουλγαρία και Ρουμανία, ακριβώς με αυτό το θέμα: Το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να βγάλει ένα πλαστό

Οι καταγγελίες είναι πολλές, και κυρίως προέρχονται από μαρτυρίες γιατρών που καταθέτουν πως ασθενείς παραδέχονται πως ναι μεν διαθέτουν πιστοποιητικό, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πριν από λίγες ημέρες, ο μεταβατικός υπουργός Υγείας Στόιτσο Κατσάροφ, είπε στους δημοσιογράφους ότι ελέγχονται δεκάδες αναφορές για πλαστά πιστοποιητικά.

Οι αριθμοί με τα αρνητικά ρεκόρ καταρρίπτονται καθημερινά στη Βουλγαρία, με μόλις το 20% του πληθυσμού της Βουλγαρίας να εμφανίζονται ως πλήρως εμβολιασμένοι.

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Πέταρ Βιτάνοφ.

«Ο αριθμός των μολυσμένων μετά τον «υποτιθέμενο» εμβολιασμό στη Βουλγαρία είναι πολύ μεγαλύτερος από ό, τι σε άλλες χώρες. Αυτό υποδηλώνει αυτόματα ότι κάτι συμβαίνει εδώ, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση το εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό στη Γερμανία ή την Ιταλία και όχι στη Βουλγαρία. Αυτό υποδηλώνει και είναι απόδειξη ότι τα πλαστά πιστοποιητικά χρησιμοποιούνται εδώ».

O Βιτάνοφ τονίζει επίσης ότι η στρέβλωση των στατιστικών υπονομεύει την εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό και τους γιατρούς στη Βουλγαρία, και ως τελικό αποτέλεσμα μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μη αναγνώριση βουλγαρικών πιστοποιητικών στην Ευρώπη.

Εάν αυτό το πρόβλημα συνεχίσει να βαθαίνει, ο Πέταρ Βιτάνοφ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, αλλά προσθέτει ότι τελικά το μεγαλύτερο πρόστιμο για εμάς είναι οι χαμένες ανθρώπινες ζωές.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διέθεσε 40 αυτόματους απινιδωτές, σε ΟΤΑ, φορείς και σωματεία

Συνολικά 40 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (AED) παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου εχθές Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου σε εκπροσώπους πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, φορέων, αθλητικών σωματείων και αστυνομικών διευθύνσεων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Όπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Υγείας Άγγελου Χρονά και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή, η κίνηση αυτή της Περιφέρειας γίνεται στο […]

Αυστραλία: Πειραματικό εμβόλιο «τσιρότο» κατά του κορονοϊού ίσως αποδειχθεί αποτελεσματικότερο και από τα ενέσιμα

Νέο πειραματικό δερματικό επίθεμα για τη χορήγηση εμβολίου Covid-19 φαίνεται κατά τους ερευνητές  πιο αποτελεσματικό από τις ενέσεις. Το εμβόλιο-τσιρότο είναι δυνατό να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου και να τοποθετηθεί χωρίς την ανάγκη ιατρικού προσωπικού, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για μέρη χωρίς υποδομές ψύξης και με ανεπάρκεια γιατρών και νοσηλευτών. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Μάλερ του αυστραλιανού […]