17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σχεδόν έτοιμο το νέο καταφύγιο των αδέσποτων ζώων στο δήμο της Τρίπολης

Ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής του καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα στο δήμο Τρίπολης, ένα έργο προϋπολογισμού 216.455 ευρώ.

Δημιουργούνται κελιά σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, ενώ γίνονται και εργασίες πλαγιοκάλυψης. Συγχρόνως γίνονται και έργα που αφορούν στην αποχέτευση, στα ηλεκτρολογικά, στην ύδρευση.

Τέλος, παρέμβαση θα γίνει και στο δρόμο πρόσβασης, αλλά και στις οδούς κυκλοφορίας εντός του εξωτερικού χώρου. Τη δομή επισκέφθηκε και ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, μαζί με τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Λαγό.

Μεταξύ, άλλων, ο δήμαρχος είπε: “Ο Δήμος μας, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα διαθέτει ένα σύγχρονο καταφύγιο, όπου θα φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο σοβαρό πρόβλημα. Άμεσα θα γίνουν και οι αναγκαίες προσαρμογές που απαιτεί το πρόσφατα ψηφισθέν, νομοθετικό πλαίσιο, για τη διαχείριση των αδέσποτων, καθώς και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, μέσω της νέας πρόσκλησης που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών».

Το ενδιαίτημα ξεκίνησε επί αειμνήστου δημάρχου, Δημήτρη Παυλή, αρχικά με ιδίους πόρους.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας άλλαξε τα δεδομένα

(Σχόλιο της Σωτηρίας Παπαδοπούλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) Στη σύσκεψη που έγινε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιο, με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Αργολίδας, ένα ήταν κοινά αποδεκτό. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας Βαγγέλης Πιπέρης τους έχει αφήσει όλους ικανοποιημένους δεδομένων των συνθηκών. Βέβαια έκπληξη μας προκαλεί το σοκ που υπέστη ο Υπουργός […]

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το καιρικό φαινόμενο

Σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τροποποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είχε εκδώσει. Σύμφωνα με το εν λόγω δελτίο, προβλέπονται εξαιρετικά μεγάλα ύψη βροχής για το Σάββατο, σε περιοχές του Ιονίου και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι, στις θαλάσσιες περιοχές. Αργά το απόγευμα, συγκλήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τον […]