18 °C Argos, GR
10 Δεκεμβρίου 2022

Η γιορτή της Ερμιόνης για το ρόδι της

 Το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε για 10η φορά, η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη. Μία γιορτή που διαφημίζει, προβάλλει και «απογειώνει» ένα μοναδικό προϊόν που διαφέρει γευστικά από όλες τις άλλες ποικιλίες, με αφράτους καρπούς και ιδιαίτερα γλυκιά γεύση. Το 2020 αναγνωρίστηκε η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) για το ρόδι της Ερμιόνης.

Στη γιορτή του Ροδιού και της Ερμιόνης, παραγωγοί, φορείς και παράγοντες συνεργάστηκαν άψογα με το αποτέλεσμα να επισφραγίζει την επιτυχία της. Διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Ως Δημοτική Αρχή, αναλάβαμε το βάρος της τελικής απόφασης και επιμείναμε για αυτήν τη διοργάνωση, η οποία πέρυσι λόγω της πανδημίας δεν διεξήχθη. Φέτος λοιπόν, το ρόδι της Ερμιόνης γιορτάστηκε όπως του αξίζει, με μία σειρά εκδηλώσεων που διεξήχθησαν με λαμπρότητα, το διήμερο της 30ης και της 31ης Οκτωβρίου. Υπήρξε έντονη προβολή σε όλα τα τηλεπικοινωνιακά μέσα, που κάθε χρόνο κάνουν γνωστό το ρόδι της Ερμιόνης σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Οι δημότες και οι επισκέπτες με την παρουσία τους σε όλες τις εκδηλώσεις, στήριξαν την Γιορτή του Ροδιού, και η Ερμιόνη, η παραλία, τα σοκάκια της, τα καταστήματά της πλημμύρισαν από μικρούς και μεγάλους.

Για όλα τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις που διεξήχθησαν αυτό το διήμερο οφείλουμε και πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά πρώτα από όλους, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου, τον κύριο Δαμιανό Κουτούβαλη, που υπερέβαλε εαυτόν και προσέφερε τα μέγιστα τόσο από τη θέση ευθύνης που κατέχει όσο και εθελοντικά, τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης, κύριο Ιωσήφ Μερτύρη, όλους τους συντελεστές της γιορτής, όπως τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας, τη χορευτική ομάδα της Ερμιόνης, τον παρουσιαστή της εκδήλωσης,  κύριο Δημήτρη Μάρκο, μα πάνω απ’ όλα και περισσότερο απ’ όλους ευχαριστούμε τους παραγωγούς και εκθέτες που μας χάρισαν όμορφες εικόνες και γεύσεις από το εξαιρετικό ρόδι Ερμιόνης.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας, τον Μητροπολίτη Ύδρας, Ερμιονίδας, Σπετσών, Αιγίνης και Τροιζηνίας κ.κ Εφραίμ, τους Βουλευτές μας, τη Βουλευτή Ηπείρου, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Αργολίδας, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου μας, καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Γιορτή Ροδιού, το 2022.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

 

    

           

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Την Τρίπολη θα επισκεφθεί ο Άκης Σωτηρόπουλος της ΑΔΕΔΥ

Την Τρίπολη θα επισκεφθεί ο Άκης Σωτηρόπουλος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Αναλυτικότερα… Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Τρίτη 1/6/2021 το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ κ. Άκης Σωτηρόπουλος, θα βρίσκεται στην Τρίπολη. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των εργαζόμενων του Δημόσιου Τομέα στον Νομό Αρκαδίας […]

Τα χρήματα που θα λάβουν οι δήμοι της Αργολίδας λόγω κορονοϊού

Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών (αριθμ. 79903/20.11.2020) δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19». Της έκδοσής της, προηγήθηκε στις 13 Νοεμβρίου Απόφαση του Υπ. Οικονομικών, με την οποία αυξήθηκαν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του  Υπ. Εσωτερικών. Κατανεμήθηκαν, λοιπόν, 50.000.000,00 € στους Δήμους […]