15 °C Argos, GR
3 Φεβρουαρίου 2023

Ανδριανός στη Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη: Συνεχίζουμε διεκδικώντας και πετυχαίνοντας όσα δικαιούται και αξίζει ο τόπος μας και η πρωτογενής παραγωγή

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στον σύντομο χαιρετισμό του στη Γιορτή Ροδιού της Ερμιόνης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η γιορτή αυτή εδώ και χρόνια έχει αναδειχθεί σε έναν καθιερωμένο θεσμό με ευρύτερη ακτινοβολία για την προβολή ενός από τα πιο ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας και πλέον προϊόν ΠΟΠ.

Αξίζουν γι’ αυτό θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίησή της και φέτος.

Βεβαίως, η φετινή γιορτή διεξάγεται υπό την σκιά της πανδημίας – μιας κρίσης η οποία μεταξύ άλλων έπληξε και την πρωτογενή μας παραγωγή καθώς μεταξύ άλλων έβαλε εμπόδια στην κανονική διάθεσή των προϊόντων μας στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Απέναντι σ’ αυτή την έκτακτη και πρωτόγνωρη συνθήκη, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με μέτρα στήριξης τα οποία διαρκώς εμπλουτίζει και επικαιροποιεί αναλόγως των εξελίξεων.

Ταυτόχρονα όμως, προωθούνται και οι μακρόπνοες εκείνες πολιτικές που εγγυώνται προστιθέμενη αξία για τα προϊόντα της πρωτογενούς μας παραγωγής – για το άνοιγμα σε νέες αγορές, για την αντιμετώπιση του μεγάλου κόστους παραγωγής, για το κλείσιμο του χάσματος ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και τις τιμές καταναλωτή, για την ενθάρρυνση της τυποποίησης και της μεταποίησης.

Και βεβαίως, εδώ στην Αργολίδα, προωθούνται και υλοποιούνται τα έργα του Αναβάλου και σε ό,τι αφορά την Ερμιονίδα, το έργο μεταφοράς και διανομής στην Ερμιονίδα προϋπολογισμού 68.350.000 ευρώ με ΦΠΑ προχωρά στη δημοπράτηση τους πρώτους μήνες του 2022, όπως με έχει διαβεβαιώσει ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος και ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης και επίσης προχωρά και η μελέτη του αρδευτικού δικτύου στο Δήμο Ερμιονίδας, προϋπολογισμού 1.477.960 ευρώ με την αποσφράγιση των προσφορών και την εκδίκαση της σχετικής ένστασης.

Συνεχίζουμε λοιπόν διεκδικώντας και πετυχαίνοντας όσα δικαιούται και αξίζει ο τόπος μας και η πρωτογενής παραγωγή, με νέα έμφαση στην αντιμετώπιση του προβλήματος του κόστους του αγροτικού ρεύματος, ιδιαίτερα δεδομένων και των αυξημένων αναγκών για πότισμα λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στην επικαιροποίηση του καταλόγου των ζημιών που καλύπτει ο ΕΛΓΑ ώστε να αντανακλάται η νέα κλιματική πραγματικότητα, γιατί φέτος ζήσαμε συνεχείς καύσωνες με 45 βαθμούς, παγετούς, ανομβρία με αρνητική επίπτωση και στην ελαιοπαραγωγή.

Επίσης εξωγενείς παράγοντες, όπως η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε το τελευταίο καιρό επηρεάζουν ακόμη περισσότερο το κόστος παραγωγής αφού λιπάσματα και φυτοφάρμακα και λοιπά αγροτικά εφόδια παρουσιάζουν πολύ μεγάλες αυξήσεις στην τιμή τους, που οι αγρότες δεν μπορούν να τις σηκώσουν.

Σε κάθε περίπτωση, πρωτοβουλίες όπως αυτός ο θεσμός υπογραμμίζουν ότι ο αγροτικός τομέας στην Αργολίδα έχει παρόν και μέλλον, και οι άνθρωποί του είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν για τα αργολικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει στο καλάθι του Έλληνα και του διεθνή καταναλωτή.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, για το αύριο του τόπου μας, όλοι μας οφείλουμε να συστρατευτούμε και να συμβάλλουμε από τη θέση του και με τις δυνάμεις του ο καθένας στη διαρκή αναβάθμιση της συνολικής ταυτότητας των προϊόντων της Αργολίδας.

Με τις σκέψεις αυτές λοιπόν, εύχομαι κάθε επιτυχία και στη φετινή γιορτή, και καλές αποδόσεις στους παραγωγούς της Ερμιόνης».

Περισσότερα Άρθρα

Ξεκίνησαν τα πρώτα έργα της ανάπλασης του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ στην Κόρινθο

Ξεκίνησαν τα πρώτα έργα της ανάπλασης του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ, στην Κόρινθο. Το έργο της ανάπλασης, αφορά έκταση, περίπου 16.000 τ.μ. Έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. Ευρώ. Θα δημιουργηθεί μουσείο τρένου, παιδικά χαρά, χώροι εκγύμνασης ενηλίκων, μικρό κυκλοφοριακό πάρκο, ποδηλατοδρόμοι, χώροι ξεκούρασης και περιπάτου, υπαίθριος εκθεσιακός χώρος για συλλόγους, σωματεία, ιδιώτες κλπ. κυλικείο με αύλειο […]

Σακελλαροπούλου για Αρβελέρ: «Σφράγισε με το έργο της τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και τον δημόσιο βίο»

Στην ανεκτίμητη προσφορά, στο σπουδαία έργο και την προσωπικότητα της Ελένης Αρβελέρ, που σφράγισε τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τον χαιρετισμό της στη χθεσινή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών προς τιμήν της κορυφαίας Ελληνίδας Βυζαντινολόγου. Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «Η κυρία Ελένη Αρβελέρ, η οποία […]