17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου: Αλληλεγγύη στους απεργούς της COSCO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COSCO

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου λιμενεργάτη στην COSCO στον Πειραιά που έχασε τη ζωή του όταν γερανογέφυρα πέρασε από πάνω του, κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Η εργοδοτική αυτή δολοφονία έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των «εργατικών ατυχημάτων» σε όλους τους κλάδους που αποδεκατίζουν την τάξη μας και οφείλονται στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας , την εντατικοποίησης της εργασίας και την συνολική υποτίμηση και απαξίωση ακόμα και της φυσικής  υπόστασης των εργαζομένων αντιμετωπίζοντας τους ως αναλώσιμα «υλικά» για τα κέρδη των εργοδοτών.

Εκφράζουμε την αμέριστη κι ολόψυχη στήριξη, συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στους απεργούς εργαζόμενους στην COSCO.  Ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ διεκδικούν τα αυτονόητα: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μείωση των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας που φτάνουν τις 12 ώρες πολλές φορές σε συνεχόμενες κόντρα βάρδιες και τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Η προκλητική  στάση της εργοδοσίας της COSCO να απορρίψει τα δικαία αιτήματα των εργαζομένων  αλλά και της κυβέρνησης και της αστικής δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομη την απεργία τους την ώρα που ο νεκρός συνάδελφος τους είναι ακόμα άταφος αποδεικνύει ότι εργοδοσία, κυβέρνηση και αστική δικαιοσύνη βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση με μόνο γνώμονα τα κέρδη των εργοδοτών αδιαφορώντας παντελώς για τους εργαζόμενους !

Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ενέργειας που βιώνουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα το γνωρίζουμε πολύ καλά, είναι ακόμα φρέσκο το αίμα των 5 νεκρών συναδέλφων τον περασμένο Απρίλη από εργοδοτικά εγκλήματα ! Ξέρουμε ότι μπορεί το είδος της εργασίας ανά κλάδο να είναι διαφορετικό, αλλά ο εργασιακός μεσαίωνας δίχως συλλογικές συμβάσεις, με επισφαλή εργασία δίχως  δικαιώματα, με εξαντλητικά ωράρια δίχως μέτρα ασφάλειας είναι ο βάρβαρος κανόνας για όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Γι’ αυτό στεκόμαστε ολόψυχα δίπλα στους απεργούς της  COSCO.  Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία. Με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας ώστε να επιστρέφουμε μετά τη δουλειά όρθιοι και υγιείς στις οικογένειές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμοι δούλοι που με το αίμα μας και την ανοχή των κυβερνήσεων θα πλουτίζουν τα καπιταλιστικά παράσιτα.

                                        ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Το ΔΣ

Περισσότερα Άρθρα

Επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα σήμερα στη Μεσσηνία

Επίσκεψη στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο 12 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής: Στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης και άλλους φορείς της περιοχής, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Μεσσήνης. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της […]

Διεύθυνση Πυρoσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας: Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη

Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται καθημερινά αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εκδηλωθεί 320 πυρκαγιές κυρίως σε αγροτοδασικές εκτάσεις, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τόπους, διευκολύνουν την εξάπλωσή τους. Με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς […]