17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σύλλογος Λογιστών Ναυπλίας – Ερμιονίδας: Bαριά πρόστιμα σε εργοδότες για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Σύμφωνα με την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 64232/15-10-2021 θεσπίζονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις στους εργοδότες για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
Τα διαγνωστικά κέντρα εντός 24ώρου ανεβάζουν τα αποτελέσματα των rapid test και των μοριακών στην ΗΔΙΚΑ και κατ επέκταση γίνεται η διασύνδεση στην ΕΡΓΑΝΗ..

Οι εργοδότες οφείλουν να ελέγχουν και να οριστικοποιούν την εικόνα που θα δημιουργείται στην ΕΡΓΑΝΗ (eservices.yeka.gr), κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς τους και υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση κάθε βδομάδα στην οποία θα δηλώνει τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, πόσα διαγνωστικά τεστ έκαναν την εβδομάδα και αν υπάρχει νόμιμη δικαιολογία για τη μη διενέργεια των τεστ από τους εργαζόμενους, (τηλεεργασία-νόμιμη άδεια).

Η πρώτη δήλωση θα γίνει εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης και αφορά στην πρώτη εβδομάδα αναφοράς. Οι επόμενες δηλώσεις πρέπει να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, από Τρίτη έως και Παρασκευή για την προηγηθείσα εβδομάδα αναφοράς.

Κυρώσεις που προβλέπονται: Στους εργαζόμενους που δεν υποβάλλονται σε rapid test πρόστιμο 300 ευρώ σε περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης και 150 ευρώ για μερική απασχόληση.

Εάν ο εργοδότης δεν υποβάλλει την Υπεύθυνη Δήλωση με την κατάσταση των εργαζομένων, του επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης, επιβάλλεται στον εργοδότη πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Το σύστημα θα διασταυρώνει την υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη με τα δεδομένα της ΗΔΙΚΑ και θα αποστέλλει πρόστιμα στους εργοδότες που έχουν διαφορές.

Κατόπιν των ανωτέρω ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ενημερώνει ότι η ευθύνη του ελέγχου και της δήλωσης είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του εργοδότη και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ.

 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ     ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΑΝΑΦΟΡΑΣ=18/10-24/10/2021  ΜΕ   ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΩΣ   05/11/2021  &
ΔΕΥΤΕΡΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΝΑΦΟΡΑΣ  ΑΠΟ 25/10-31/10/2021 ΜΕ  ΥΠΟΒΟΛΗ  ΕΩΣ  05/11/2021 ΚΑΙ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ   ΑΝΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ  Η  ΑΝΩΤΕΡΩ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΥΠΟΒΟΛΗΣ   ΤΗΣ   Υ.Δ.

Για το Δ.Σ του ΣΥ.Λ.Φ.Ν.Ε

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΡΓΑΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΑΣ.

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Αντιπρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ     ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

Ο Γ. Γραμματέας                Ο Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΣΑΝΗΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ

Η Ταμίας Τα Μέλη
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε πάντα στο πλευρό των αδύναμων συνδημοτών μας»

Στην υπογραφή νέας σύμβασης για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, με την εταιρεία  Korinthian Palace Catering, προχώρησε σήμερα (9/1/2022) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης. Αρχικά, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου για τη συμβολή τους στο πρόγραμμα αυτό. Στη συνέχεια, σημείωσε ότι το πρόγραμμα αφορά περίπου 1100 ευάλωτες οικογένειες στο Δήμο μας. «Είναι […]

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά της Ανατολικής Μάνης. Το πρόβλημα προέκυψε από τις αναζωπυρώσεις που υπήρξαν. Υπήρξαν προληπτικές εκκενώσεις οικισμών και κοινοτήτων, ενώ έγιναν και συσκέψεις των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας, για την καλύτερη αντιμετώπιση του μεγάλου μετώπου της φωτιάς. Επιχειρεί από αέρα, ήδη, ένα ελικόπτερο, ενώ δραστηριοποιούνται και επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με το Συντονιστικό […]