20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Λ. Αυγενάκης: «Καλωσορίζουμε στη χώρα μας τους ηγέτες του Ολυμπιακού κινήματος από όλο τον κόσμο»

Όλα έτοιμα για τη διήμερη Γενική Συνέλευση των 205 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC ) και για την αυριανή Τελετή βράβευσης των καλύτερων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή υποδέχονται και φιλοξενούν στο Ηράκλειο Κρήτης την 25ηΓενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), δηλαδή το σύνολο των επικεφαλής του Ολυμπιακού κινήματος από όλο τον κόσμο.

Στη διήμερη Γενική Συνέλευση της ANOC, που εκκινεί τις εργασίες της, με χαιρετισμό του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στις 9 το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta MarisBeachResort στη Χερσόνησο, συμμετέχουν

  • εκπρόσωποι και από τις 205 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από όλο τον κόσμο (155 εξ αυτών με φυσική παρουσία και οι υπόλοιποι μέσω τηλεδιάσκεψης),
  • ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και η Εκτελεστική Επιτροπή της,
  • Διεθνείς Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων
  • οι Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων
    • «Τόκυο 2020» για τον απολογισμό της
    • «Πεκίνο 2022» (Χειμερινοί) και «Παρίσι 2024» για τον προγραμματισμό τους.

Στις 7 μ.μ., αύριο Κυριακή, θα λάβει χώρα και η Τελετή Βράβευσης «ANOC Awards 2021», για τους καλύτερους αθλητές/τριες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, μαζί με τον καλύτερο Έλληνα, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ANOC θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:

«Είναι τιμή για τη χώρα μας, να φιλοξενούμε τις 205 Ολυμπιακές Επιτροπές όλων των χωρών του κόσμου, σε εξαιρετική συνεργασία με την ΕΟΕ και τον πρόεδρό της, κ. Καπράλο.

Να βρίσκονται εδώ, στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, όλοι οι ηγέτες του Ολυμπιακού κινήματος, της προστασίας και προώθησης των Ολυμπιακών αξιών ανά την υφήλιο, μαζί με τη ΔΟΕ και τον πρόεδρό της, κ. Μπαχ, καθώς και όλα τα στελέχη του παγκόσμιου αθλητικού γίγνεσθαι.

Τους καλωσορίζουμε στην Ελλάδα, στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, των Αρχών και των Αξιών του Ολυμπισμού και του αθλητισμού.

Τους καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο, το οποίο θα είναι το παγκόσμιο αθλητικό επίκεντρο αυτές τις τρεις ημέρες και είμαι βέβαιος ότι οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσής τους θα είναι άκρως παραγωγικές. Θα στείλουν τα αναγκαία για την εποχή μηνύματα των Ολυμπιακών Ιδεωδών σε όλο τον κόσμο, ανοίγοντας ξανά δρόμους όπως μόνο ο αθλητισμός ξέρει και μπορεί να κάνει. Ο αθλητισμός που έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, μέλος της ΔΟΕ, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Αντιπρόεδρος της ANOC, Σπύρος Καπράλος, υπογράμμισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε άριστη συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, καλωσορίζουμε τις Ολυμπιακές Επιτροπές από όλο τον κόσμο στο όμορφο νησί της Κρήτης. Έχουμε ως χώρα την τιμή να φιλοξενούμε τη Γενική Συνέλευση της ANOC, να συζητήσουμε τα ζητήματα του Ολυμπιακού κινήματος και να βραβεύσουμε τους εξαιρετικούς αθλητές από τους αξέχαστους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Ο εν ενεργεία πρόεδρος της ANOC,RobinMitchell,επισήμανε:

«Είναι υπέροχο να ανταμώνεις με τόσους πολλούς εκπροσώπους από την οικογένεια των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, καθώς και από το ευρύτερο Ολυμπιακό Κίνημα, εδώ στην Κρήτη. Η σημαντική προσέλευση είναι ένα δείγμα του πόσο εκτιμούν οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να συναντιούνται αυτοπροσώπως. Έπειτα από δύο χρόνια χωρίς Γενική Συνέλευση, οι επόμενες μέρες είναι πραγματικά σημαντικές, καθώς προσαρμοζόμαστε σε έναν κόσμο μετά τον COVID-19. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους οικοδεσπότες μας, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για τη θερμή φιλοξενία και την πολύτιμη υποστήριξη της στην προετοιμασία αυτής της εβδομάδας».

Είναι η πρώτη φορά κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών που οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές του κόσμου συγκεντρώνονται για να συζητήσουν κοινές προκλήσεις στο Ολυμπιακό Κίνημα και μελλοντικές ευκαιρίες.

Τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνουν ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας για τους Παγκόσμιους Παράκτιους Αγώνες της ANOC, παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου της ANOC, καθώς και τις εκθέσεις από τις Επιτροπές ANOC και τις Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περισσότερα Άρθρα

Ήττα για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, 91-89 η Παρτιζάν

Η κάκιστη εκκίνηση του Παναθηναϊκού και ο… ασυγκράτητος επιθετικά Κέβιν Πάντερ (29 πόντοι, με 6/8 τρίποντα), οδήγησαν τους «πράσινους» στην τέταρτη διαδοχική ήττα και πέμπτη σε 6 αγωνιστικές της Euroleague. Το «τριφύλλι» είδε την Παρτιζάν να περνάει νικηφόρα με 91-89 από το ΟΑΚΑ, ισορροπώντας σε 3-3 το ρεκόρ της. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που […]

Ψάχνει το θαύμα στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άρσεναλ (19:55, Cosmote Sport 2) στο Λονδίνο στο ματς ρεβάνς για τους «16» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ήττα με 3-1 από τους «κανονιέρηδες» στο «Γ. Καραϊσκάκης», δεν έχουν πολλές πιθανότητες πρόκρισης, ωστόσο θα αγωνιστούν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες έχουν. Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έκανε πέρυσι στο […]