17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο εμβληματικός Φάρος στην Κρανάη Γυθείου από ψηλά

Ο Πάνος Χαρίτος παρουσιάζει τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων, που επέλεξαν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες γωνιές της χώρας, κρατώντας ζωντανό το φως των φάρων και συνεχίζοντας μία παράδοση χρόνων. Οι αντίξοες συνθήκες, η μοναξιά, οι δυσκολίες αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης μέσα από τις μαρτυρίες των ίδιων των φαροφυλάκων.

Ο φάρος στην Κραναή Γυθείου κατασκευάστηκε το 1873. Το ύψος του άσπρου οκταγωνικού του πύργου είναι 23 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 78 μέτρα. Πρωτολειτούργησε με πετρέλαιο και η ακτίνα της δέσμης φωτός του έφτανε τα 15 ν.μ. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Γυθείου στην νησίδα Κρανάη.

Δείτε το βίντεο στο idrones.gr.

Περισσότερα Άρθρα

Ζητείται προσωπικό για ξενοδοχείο και επιχείρηση εστίασης στο Τολό

Ξενοδοχείο και επιχείρηση Εστίασης στο Τολό Αργολίδας ζητούν: α) Καμαριέρα β) Μάγειρα για την παρασκευή σνακ (burger’s, κρέπες, βάφλες, κτλ.) Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2752059012, 6936975873

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στη Λακωνία

Συνελήφθη, χθες (22.5.2021) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 55χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -6,9- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.