27 °C Argos, GR
25 Ιουνίου 2022

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σήμερα στην Πύλο για τις εκδηλώσεις της επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, τις οποίες τιμά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στις εκδηλώσεις με τις οποίες κορυφώνεται σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, ο φετινός εορτασμός της 194ης επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου -παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου- θα παραστεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης στη 1.30 το μεσημέρι θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της Προέδρου στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 9.30 το πρωί θα γίνει η έπαρση και μεταφορά των σημαιών της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με πομπή από το Δημαρχείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, από τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, παρισταμένων των εκπροσώπων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Αρχών της Μεσσηνίας.

[hfe_template id='397365']

Στις 10.15, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, θα παραταχθούν τα στρατιωτικά αγήματα και οι Φιλαρμονικές και στις 10.30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, χοροστατούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια θα αναγνωστεί το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Στις 11 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γαλλίας. Στη συνέχεια, θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, με θέμα “Το μήνυμα της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827) και οι αξίες της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης”.

Στις 11.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφανιών στα μνημεία των πεσόντων και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Πρεσβειών, του Πολεμικού Ναυτικού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου – Νέστορος θα μεταβούν με πλωτά μέσα στα νησιά Χελονήσι, Φανάρι και Σφακτηρία, όπου βρίσκονται τα μνημεία των Βρετανών, Γάλλων και Ρώσων πεσόντων αντίστοιχα.

Στις 12 το μεσημέρι οι Φιλαρμονικές Πύλου – Νέστορος, Μεσσήνης και Γαργαλιάνων θα παιανίσουν εμβατήρια σε κεντρικούς δρόμους της Πύλου. Στις 5 το απόγευμα θα γίνει υποστολή των σημαιών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο, θα λάβει χώρα μουσική παράσταση επετειακού αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στην οποία θα συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Νικολέα.

 

Περισσότερα Άρθρα

Τι λέει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας για το φυσικό αέριο: Είναι μείζον το θέμα και υπάρχει πρόβλημα, ό,τι και να λένε

Σε συνέντευξη στην Τρίπολη, στις 11 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 11 Μαΐου, θα γνωστοποιήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τα συμπεράσματα των επαφών που είχε στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου, αναφορικά με την απόφαση της ΡΑΕ να εξαιρέσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 5ετές πρόγραμμα (2020 – 2024) ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου […]

O Δήμαρχος Νεμέας ευχαριστεί Νίκα, Μαντζούνη και Γκιολή

O Δήμαρχος Νεμέας, κ.Φρούσιος Κων/νος, εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη , κ.Νίκα Παναγιώτη , τον θεμ. Αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού , κ.Μαντζούνη Ιωάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας , κ.Γκιολή Αναστάσιο ,για την άμεση ανταπόκρισή τους και τις ταχύτατες ενέργειές τους σχετικά με την κατασκευή γηπέδου φυσικού χλοοτάπητα και αρδευτικού δικτύου στο γήπεδο Αρχαίων […]

Follow by Email