23 °C Argos, GR
26 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΙΝΑΛ: Ο Παύλος Χρηστίδης ο έκτος υποψήφιος για την προεδρία

O Παύλος Χρηστίδης μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος φιλοδοξώντας να εκφράσει τη νέα γενιά, αλλά και ένα κομμάτι του «γεννηματικού» μπλοκ μετά την αποχώρηση από την κούρσα της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά.

Όλη η ανάρτηση – δήλωση του Παύλου Χρηστίδη

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Ήταν καλοκαίρι του 2015 όταν η Φώφη Γεννηματά μου ανέθεσε το ρόλο του εκπροσώπου τύπου, μια επιλογή γεμάτη ρίσκο, σε μια πολυ δύσκολη συγκυρία.
Έξι χρόνια μετά, ήμασταν έτοιμοι για μια μεγάλη πολιτική μαχη, όπου ο σταθεροποιητικος ρόλος της Προέδρου, εγγύηση της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης, με πολιτική ταυτότητα και αυτόνομη, πρωταγωιστικη πορεία ήταν το επίκεντρο της συζήτησης.
Για χιλιάδες ανθρώπους σε ολη την χώρα, όπως και για μένα, οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ένα σοκ, που διαπέρασε τους πάντες και τα πάντα. Επικοινώνησα με την πρόεδρο και της ανακοίνωσα την απόφαση μου να παραιτηθώ απο τον ρόλο που μου έχει αναθέσει.
Θέλω να ευχαριστήσω, με τρόπο που δεν μπορεί να γραφτεί, την Πρόεδρο για την επιλογή και τη στήριξη της. Άνοιξε δρόμους απέναντι στον ηλικιακό ρατσισμό της νεότητας. Θελω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες ανθρώπους που συνάντησα σε αυτη την πορεία και με καλοδέχτηκαν, τους φίλους και συντρόφους που αντάλλαξα μια κουβέντα ή πολλές, πάντα στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του χώρου, με ήθος και αξιοπρέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία και τον τρόπο που αντιμετώπισαν εναν “πρωτάρη” στον κόσμο τους. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ, όλους τους συνεργάτες στα γραφεία, στις εκδηλώσεις, στα συνεδρια, τους φίλους μου στην ασφαλεια του κτιρίου.
Θελω να ζητήσω συγγνώμη απο όποιους στενοχώρησα, ενόχλησα ή δεν προλαβα να σηκώσω το τηλέφωνο. Δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Σε λίγη ώρα θα στείλω επιστολή, στην αρμόδια επιτροπή, με την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.
Τα όνειρα μας είναι πιο ισχυρά από τις αναμνήσεις μας.
Ειδικά της δικής μου γενιάς.
Αλλά και τα δυο μαζί, ως ένα ισχυρό μείγμα, μας δένουν, μας μαθαίνουν και μας εξελίσσουν.
To ραντεβού με την ιστορία συνεχίζεται και αναμένεται πιο ανατρεπτικό παρά ποτέ.
Για να γίνει αυτό όμως πράξη πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας.
Ό,τι μέχρι χθες θεωρούσαμε δεδομένο και κατοχυρωμένο, αλλάζει.
Πρέπει να φύγουμε μπροστά και αυτό θα κάνουμε.
Το μέλλον του κινήματός μας πρέπει να είναι ένα μέλλον συμπεριληπτικό, ενωτικό, εξωστρεφές και νικηφόρο.
Είναι στο χέρι μας.

Θυμίζουμε ότι ο Παύλος Γερουλάνος έστειλε χθες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) και ζήτησε επιμήκυνση της προθεσμίας κατάθεσης των απαιτούμενων υπογραφών (5.000 μέλη του κόμματος ή 45 μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής) με σκοπό να θέσει υποψηφιότητα.

Λίγες ώρες πριν, προθεσμία μίας εβδομάδας για να καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές ζήτησε με επιστολή του στην Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Γερουλάνος πριν στείλει την επιστολή στην Επιτροπή Καταστατικού είχε ενημερώσει την κ. Γεννηματά, ενώ αμέσως μετά συνομίλησε και με τους Α. Λοβέρδο, Ν. Ανδρουλάκη και Χ. Καστανίδη, με τους οποίους φέρεται να έχει συνομιλήσει και ο κ. Κεγκέρογλου.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο το αν ο κ. Κεγκέρογλου έχει τη στήριξη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, η απάντηση είναι αρνητική. Μπορεί ο βουλευτής Ηρακλείου να πρωταγωνίστησε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής σε διενέξεις, τόσο με την πλευρά Ανδρουλάκη όσο και με την πλευρά Λοβέρδου, αλλά δεν έχει τη στήριξη του προεδρικού μπλοκ, ούτε το ΟΚ της κ. Γεννηματά για να διεκδικήσει την προεδρία, εξ ονόματός της.

«Η κ. Γεννηματά δεν δίνει χρίσμα», ανέφερε σχετική διαρροή των στενών συνεργατών της προέδρου του κόμματος, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει εμμέσως σε μία διαδικασία που αποφάσισε να μη συμμετέχει άμεσα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνομιλώντας χθες με τους κ.κ. Μανώλη Οθωνα και Χρήστο Πρωτόπαπα τους ζήτησε να διαμηνύσουν προς όσα «προεδρικά» στελέχη εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητα ότι «η ίδια δεν δίνει εξουσιοδοτήσεις και αυτό που θέλει είναι να γίνουν όλα με θεσμική προσήλωση και στη βάση πάντα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Όλα κινούνται εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για το αν θα υπάρξει ή όχι επιμήκυνση της προθεσμίας κατάθεσης των απαιτούμενων υπογραφών, που ζήτησαν οι κ.κ. Γερουλάνος και Κεγκέρογλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης στις συνομιλίες που είχαν τόσο με τον κ. Γερουλάνο όσο και με τον κ. Κεγκέρλογλου δεν φέρονται να έθεσαν κάποιου τύπου εμπόδιο ή να τάσσονται κατά της επιμήκυνσης της προθεσμίας για την κατάθεση υπογραφών, για λίγες ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα γίνει σεβαστή η μάχη που δίνει η πρόεδρος για την υγεία της και η προτροπή της για την προστασία της ενότητας του χώρου.

Οι τελευταίες κινήσεις έχουν ήδη αρκετές αναγνώσεις.

Σύμφωνα με μία βασική εκδοχή, η κατάθεση έξι υποψηφιοτήτων είναι πολλές για το μέγεθος του Κινήματος Αλλαγής και η εικόνα του δευτέρου γύρου, με τις συμμαχίες που θα προκύψουν για τους δύο προπορευόμενους, δύσκολο να προβλεφθούν από τώρα, με υπαρκτό τον κίνδυνο η αναμέτρηση να μετατραπεί σε αρένα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με μία αντίθετή της, με τις πολλές υποψηφιότητες γίνεται μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο Νο1 κίνδυνος που προέκυψε για το Κίνημα Αλλαγής μετά την αιφνίδια απόφαση της κ. Γεννηματά να αποσύρει την υποψηφιότητά της για λόγους υγείας. Η μικρή προσέλευση, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα μίκρυνε πολιτικά τόσο το κόμμα όσο και τον νέο αρχηγό.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Θωρακίζεται» ο αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών

Σειρά αποφάσεων για σημαντικά έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα. Ειδικότερα, συγκροτήθηκε η επιτροπή διεξαγωγής διαγωνισμού -μέσω ΕΣΗΔΗΣ- για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης με αντικείμενο την εγκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ. Εγκρίθηκε επίσης, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου […]

Άδωνις Γεωργιάδης: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο διακομίστηκε το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, οι γιατροί του συνέστησαν άμεση χειρουργική επέμβαση στο πόδι και ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Όλα πήγαν καλά» ευχαριστώντας και το προσωπικό του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο twitter ο κ. Γεωργιάδης: «Μετά […]