26 °C Argos, GR
28 Μαΐου 2022

Ενημέρωση για φοίτηση μαθητών –μαθητριών Ρομά  στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με τη φοίτηση μαθητών – μαθητριών Ρομά στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Αργολίδας και προκειμένου για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη μη περαιτέρω «σπίλωση» της εκπαιδευτικής κοινότητας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα my school, 236 μαθητές και μαθήτριες Ρομά φοιτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας.  Τα αιτήματα των γονέων  για μεταφορά των παιδιών Ρομά  κατά το σχολικό έτος 2021-2022, διαβιβάστηκαν αρμοδίως από τις Διευθύνσεις των σχολείων μας  στην  Π.Ε. Αργολίδας και εγκρίθηκαν στο σύνολό τους.

Μέχρι και σήμερα δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί από τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες ενεργά  εκπρόθεσμα αιτήματα για μεταφορά παιδιών από τον καταυλισμό της «Γλυκειάς» του Δήμου Ναυπλιέων. Επιπλέον, καθώς  η υπηρεσία μας έγινε αποδέκτης εγγράφων από πολιτικά πρόσωπα με ονοματεπώνυμα πολιτών, που φαίνεται να έχουν αιτηθεί μεταφορά που δεν έχει ικανοποιηθεί, απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους φορείς, καθώς τα εν λόγω έγγραφα, παρέχουν ελλιπή και σε μερικές περιπτώσεις ανακριβή στοιχεία για την ταυτοποίηση των παιδιών και τον τρόπο επικοινωνίας με τις οικογένειές τους. Για το σκοπό αυτό, υπήρξε ήδη συνάντηση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης με την αρμόδια υπηρεσία του  Κέντρου Κοινότητας Ναυπλίου και  προγραμματίστηκαν οι επόμενες ενέργειες, προκειμένου να διευκολυνθεί η εγγραφή περισσότερων παιδιών που ανήκουν στην ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα στις δημόσιες δομές εκπαίδευσης του νομού μας.

[hfe_template id='397365']

Σε Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Ερμιονίδας, όπου και διαβιώνουν οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί παιδιών Ρομά, καθώς και αλλοδαπών μαθητών, λειτουργούν Τάξεις Υποδοχής, για την ομαλή ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον και τη διαχείριση των ιδιαίτερων αναγκών τους. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, λαμβάνονται επιπλέον υποστηρικτικά και αντισταθμιστικά μέτρα , όπως αυτά προβλέπονται και έχουν θεσπιστεί για την Προσχολική και  Σχολική Εκπαίδευση.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά το πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων,  στο οποίο έχουν ενταχτεί  κατά προτεραιότητα  σχολεία με μεγάλα ποσοστά μαθητών – μαθητριών Ρομά  στο μαθητικό  τους δυναμικό στους Δήμους Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών.

Τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας είναι ανοιχτά σε όλα τα παιδιά, με στοχευμένες μαθησιακές  παρεμβάσεις από τους εκπαιδευτικούς μας  σε γνωστικό και σε κοινωνικοσυναισθηματικό επίπεδο, προκειμένου για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων, καθώς και για την πρόληψη και θεραπεία του κοινωνικού αποκλεισμού. Η εκπαίδευση  δεν αποτελεί χώρο για  κομματικές και πολιτικές αντιπαλότητες και συγκρούσεις, είναι χώρος ενότητας στην κοινή προσπάθεια  όλων  να προσφέρουμε στα παιδιά μας.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Αικατερίνη Δουράνου

 

 

Περισσότερα Άρθρα

«Σημεία και τέρατα» στο Πατρινό Καρναβάλι που άνοιξε σήμερα!

Mε μια σεμνή τελετή και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αποστάσεων που επιτάσσουν οι συνθήκες των μερών, αλλά με ιδιαίτερο γιορταστικό κλίμα και πρωτότυπες καρναβαλικές πινελιές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών ανοίγοντας επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι 2022, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου. Από […]

“Η Μάχη της Περαχώρας”: Μια Συγκλονιστική βραδιά, τιμή και δόξα στους προγόνους μας!  

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με αφορμή του πανελλήνιους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση και θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας, προχώρησε σε ένα ρηξικέλευθο για τα δεδομένα εγχείρημα. Τη δημιουργία ενός πρωτότυπου συμφωνικού έργου για τη “Μάχη της Περαχώρας”. Λίγες μέρες μετά η συγκλονιστική […]

Follow by Email