17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

12 Δημοτικά Σχολεία της Αργολίδας στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που συνυπογράφουν οι υφυπουργοί Παιδείας Ζέτα Μακρή και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφορικά με το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», που θα υλοποιηθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά σε συνολικά 1.530 Δημοτικά Σχολεία της επικράτειας.

Στην Αργολίδα έχουν επιλεγεί 12 σχολεία:

• 2ο Άργους
• Δαλαμανάρας
• Κιβερίου
• Νέας Κίου
• Σκαφιδακίου
• Αγίας Τριάδας
• Ανυφίου
• Άνω Ιρίων
• Αραχναίου
• Δρεπάνου
• Νέας Τίρυνθας
• Τολού

Να θυμίσουμε ότι η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) ζητούσε από τα υπουργεία Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων να επιληφθούν του θέματος, αφού ενώ κλείνει ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων, το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Παράλληλα, οι γονείς ζητούσαν την επέκταση του προγράμματος στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ακόμη πως συνεχίζεται η προσπάθεια για αναβάθμιση και βελτίωση του προγράμματος με:

– νέο διατροφολόγιο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των παιδιών

– αναβαθμισμένες προδιαγραφές ως προς τον τρόπο παρασκευής και διανομής των γευμάτων

– ανακυκλώσιμα μαχαιροπήρουνα σε ειδική θήκη

– προσθήκη ειδικών σημάνσεων για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας του γεύματος

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2017 και παρέχει σχολικά γεύματα σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων Δημοτικών Σχολείων προκειμένου να καλυφθούν, όσο το δυνατό, οι ανάγκες σίτισης αυτής της ομάδας του πληθυσμού.

Παράλληλα, αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής, στην ανάπτυξη συμμετοχικού τραπεζιού, με στόχο την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης στη σχολική κοινότητα.

Επίσης, αποτελεί καλή πρακτική για την ανάπτυξη ενός υγιεινού τρόπου διατροφής μέσω της μεσογειακής δίαιτας.

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το ΔΔΠΜΣ “Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση” για το ακαδ. έτος 2023-24

Το Διϊδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) με τίτλο «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24. Το ΔΔΠΜΣ διοργανώνεται από τα Τμήματα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (επισπεύδον τμήμα), Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και λειτουργεί από […]

Στην Ιατρική Πατρών ο Δημήτρης από τη Ναύπακτο που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό

Το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Ο Δημήτρης Καρακώστας μπαίνει στην ιατρική Πατρών, που ήταν η πρώτη του επιλογή. Οι βάσεις 2021 ανακοινώθηκαν και η αγωνία του, έλαβε τέλος… Ο Δημήτρης Καρακώστας, ο νεαρός από τη Ναύπακτο, που έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό πριν λίγους μήνες, τα κατάφερε! Σύμφωνα με το npress.gr, πέρασε στην πρώτη του επιλογή και θα είναι φοιτητής ιατρικής! […]