12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πολιτική κρίση στα κατεχόμενα: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους

Ο Σανέρ στην επιστολή του προς τον Ερσίν Τατάρ επικαλείται το πρόβλημα απαρτίας στη «βουλή» στα κατεχόμενα, τις εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα εντός της «κυβέρνησης».

Στην γραπτή του δήλωση, όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ, ο Σανέρ σημειώνει ότι η τρικομματική «κυβέρνηση» σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα 3 κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη «βουλή» στις 19 Δεκεμβρίου. Κύριος στόχος τους, ανέφερε, ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο».

Αναφέρει επίσης ότι η έλλειψη απαρτίας στη «βουλή» εμποδίζει την «κυβέρνηση» από του να παράγει έργο και να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες αλλά και να ανταποκριθεί στο «νομοθετικό» έργο.

Ως τελευταίο, σημείωσε, το ότι η πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση – όπως είπε – για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών» απορρίφθηκε και από τους συνομιλητές του σε αυτή τη «βουλή» «δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».

Περισσότερα Άρθρα

Πυροσβέστες από πολλά κράτη βοηθούν την Ελλάδα

Οι εξωπραγματικές διαστάσεις που έχουν λάβει οι πυρκαγιές στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Εύβοια και την Αττική κινητοποιούν όλο και περισσότερα κράτη. Μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερη είναι η ανταπόκριση ξένων κυβερνήσεων για αποστολή πυροσβεστικής βοήθειας στη χώρας μας, με τη μια αποστολή πλέον να διαδέχεται την άλλη και επαύξηση των μέσων από χώρες […]

Καταδίκη της Τουρκίας για Βαρώσια στον ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ομόφωνη δήλωσή του ζήτησε σήμερα την επίλυση του Κυπριακού “στη βάση μιας δικοινοτικής και διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα”, και καταδίκασε ρητά τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις “μονομερείς ενέργειές του” που αντιτίθενται στα ψηφίσματά του, σύμφωνα με διπλωμάτες. Τα μέλη του Συμβουλίου “καταδικάζουν την ανακοίνωση που […]