15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ζυμαρικά στον φούρνο με ντοματίνια και παρμεζάνα

Υλικά

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού ντοματίνια
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά της επιλογής σας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Πιπέρι
Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τοποθετήστε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.

Πασπαλίστε με πιπέρι και βάλτε το στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα και να ψηθούν τα ντοματίνια.

Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας 1/3 φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό τους.

Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Τα ντοματίνια και το τυρί θα αναμειχθούν δημιουργώντας μια κρεμώδη σάλτσα.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και το διατηρημένο νερό τους και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα καλά.

Πασπαλίστε με πιπέρι και σερβίρετε γαρνίροντας με το βασιλικό.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Πολυτεχνείο – ΣτΕ: Συνταγματική η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας, απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που να «παγώνει» την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. για απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου από τη πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μ. Σαρπ. Ειδικότερα, η πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας απέρριψε το […]

Ο ΣΑΟΟ για το θάνατο του Κλεάνθη Σχοινά

ΣΑΟΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΣΧΟΙΝΑ  Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή στις 28 Ιουνίου 2023, σε ηλικία 68 ετών,  ο Κλεάνθης  Σχοινάς, Συνταγματάρχης ε. α.,   ένα εκλεκτό μέλος του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών –  Οικολόγων  (ΣΑΑΟ). Ο εκλιπών υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός  στην ορειβατική οικογένεια του Συλλόγου και συμμετείχε ενεργά στις διάφορες δράσεις του. Απόφοιτος της […]