13 °C Argos, GR
4 Δεκεμβρίου 2022

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Η δίκη για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου 2022.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε τη δίκη, που είχε θα ξεκινούσε σήμερα, για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, που σόκαρε το Πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2017 στο Β’ Νεκροταφείο.

Από το δικαστήριο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, απουσίαζε ο 61χρονος κατηγορούμενος, καταδικασμένος πρωτόδικα σε δύο φορές ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την αυτεπαγγέλτως διορισθείσα από το δικαστήριο συνήγορό του.

Η δίκη αναβλήθηκε, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους που αφορούν την απόδοση φακέλου σχετικού με την αστική πλευρά της υπόθεσης από τον ΔΣΑ.

Η συνήγορος της μητέρας και των αδελφών της 32χρονης δήλωσε ότι εντός του φακέλου που έχει κρατηθεί στον ΔΣΑ περιέχονται και σημαντικά στοιχεία για την ποινική δίκη και ότι εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται στον Κώδικα Δικηγόρων για την απόδοση του.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο 61χρονος, χρήστης ναρκωτικών, είχε πλήξει με δεκατέσσερις μαχαιριές την εφοριακό που φέρεται να αντιστάθηκε στην αρπαγή της τσάντας της μέσα στο νεκροταφείο, όπου το θύμα είχε πάει στο μνήμα φίλου της.

Ο δράστης μετά το έγκλημα, είχε πετάξει την τσάντα που της άρπαξε κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ είχε πουλήσει το κινητό της σε μαγαζί στην Ομόνοια έναντι 20 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο ισχυρίστηκε εκ των υστέρων, πως επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη κατόπιν εντολής, έναντι αμοιβής 30 χιλιάδων ευρώ, που του έδωσαν κάποιοι με σκοπό την εξόντωσή της εξαιτίας φορολογικών υποθέσεων που χειριζόταν τότε.

Ξεσπά ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη

Δώρα Ζέμπερη

Ο πατέρας της άτυχης εφοριακού μίλησε αποκλειστικά στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 με το Νίκο Χατζηνικολάου, ξεσπώντας για τον άδικο χαμό του παιδιού του, τον οποίο δεν μπορεί να ξεπεράσει με τίποτα.

Ο ίδιος ζητά απαντήσεις για το εάν ο κατηγορούμενος έδρασε μόνος του.

«Όλος ο κόσμος βλέπει ότι υπάρχουν πολλά κενά σε αυτήν την υπόθεση. Η Δώρα δεν θα ερχόταν με τίποτα σε εμπλοκή με αυτό το σκουπίδι. Έστησαν ενέδρα στο κορίτσι. Ο δολοφόνος δεν βρέθηκε τυχαία δίπλα στον τάφο με τη Δώρα. Την είχαν παρακολουθήσει».

Περισσότερα Άρθρα

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του πρώην βουλευτή Αντώνη Σκυλλάκου

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή και ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο κ. Τασούλας δήλωσε: « Ο Αντώνης Σκυλλάκος υπήρξε μια μαχητική προσωπικότητα, με ενεργή συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τις ιδέες του με αφοσίωση, ήθος και […]

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου

ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Με τον καλοκαίρι να σας ανεβάζει τη διάθεση αλλά και την ενέργεια, εσείς θα μπείτε σε διαδικασίες για να λήξετε προβλήματα αλλά και υποθέσεις που μόνο σας καθυστερούν. Τα καλύτερα είναι μπροστά σας.  ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Μια καινούργια εβδομάδα, που πρέπει να μιλήσετε πιο ανοιχτά με τον άνθρωπό σας και […]