7 °C Argos, GR
5 Φεβρουαρίου 2023

Βιβλιοπαρουσίαση: “Ξεκινάω Διατροφή, Έτοιμοι; Πάμε!”

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και οι εκδόσεις medNutrition σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Ξεκινάω Διατροφή, Έτοιμοι; Πάμε!” της Διαιτολόγου – Διατροφολόγου κ. Μαρίας Ζερβού, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου (Αθ. Οικονόμου 3 & Τομπάζη, Λουτράκι).

———————————–

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Θέλετε να μειώσετε το βάρος σας; Κουραστήκατε να βλέπετε τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει ξανά και ξανά; Θέλετε να φτιάξετε τη μυϊκή σας μάζα και να μειώσετε το σωματικό σας λίπος; Θέλετε να «ξεκλειδώσετε» την έννοια της ισορροπημένης διατροφής; Σε αυτό το βιβλίο της διαιτολόγου- διατροφολόγου Μαρίας Ζερβού ο αναγνώστης βρίσκει μια συντροφιά και έναν σύμμαχο στην προσπάθεια του να κάνει οποιαδήποτε διατροφική αλλαγή έχει ανάγκη.

Χαρακτηριστικό είναι το διαδραστικό περιεχόμενο όπου καλεί τον αναγνώστη να παρατηρήσει, να υπολογίσει, να γράψει, να αποφασίσει και φυσικά να πραγματοποιήσει. Έτσι, αναλαμβάνει ο ίδιος τον ρόλο του διαιτολόγου, γιατί ποιος μπορεί να εξατομικεύσει καλύτερα το προσωπικό του πλάνο διατροφής, από τον ίδιο του τον εαυτό; Φυσικά, παρέχεται συνεχής καθοδήγηση για την τήρηση των διεθνών κατευθυντήριων διατροφικών οδηγιών.

Και για του λόγου το αληθές, ο δρόμος για μια πετυχημένη διατροφική αλλαγή θέλει οργάνωση, ο οποία όπως αναλύεται στις σελίδες του βιβλίου περνάει από τις  τρεις ακόλουθες φάσεις:

  1. Αυτοπαρατήρηση! Σε πρώτη φάση είναι σημαντικό o ενδιαφερόμενος να αξιολογήσει την παρούσα κατάσταση, δηλαδή αν το τωρινό βάρος του είναι φυσιολογικό ή όχι, πόσο δραστήριος είναι κ.ά. Το βιβλίο κατευθύνει τον αναγνώστη σε κάθε βήμα αυτοπαρατήρησης, ώστε τελικά να πάρει τη σωστή απόφαση στο επόμενο στάδιο.
  2. Στοχοθεσία! Ο κάθε στόχος πρέπει να είναι ρεαλιστικός, ενώ υπάρχουν και υποκατηγορίες στόχων. Για παράδειγμα οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διατροφή και τη σωματική σου δραστηριότητα – ποιες είναι επιθυμητές και ποιες εφικτές; Ένα βήμα τη φορά…
  3. Δράση! Πόσο θα φάει κανείς και πόσο θα ασκηθεί, θα το αποφασίσει με τον τρόπο που του ταιριάζει αποκωδικοποιώντας κάθε «δύσκολη» διατροφική πληροφορία με χειροπιαστά παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές! Εξίσου σημαντική όμως είναι η επαναξιολόγηση και αν χρειαστεί ο επανακαθορισμός του στόχου ή το πλάνου δράσης!

Το αποτέλεσμα είναι μια πετυχημένη διατροφική αλλαγή, που μάλιστα έχει κάθε προοπτική να διαρκέσει. Γιατί; Διότι ήταν αποτέλεσμα ενός εξατομικευμένου διατροφικού σχεδίου δράσης, καλά στηριγμένου σε τεχνικές αυτοπαρατήρησης, που βάσει ερευνών αποδεικνύεται ότι συνεισφέρουν σημαντικά στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους!

Διαθέσιμο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή σ το e-shop του medNutrition:

  • ΒΙΒΛΙΟ https://www.mednutrition.gr/e-shop/ekdoseis/vivlia/ksekinao-diatrofi-etoimoi-pame-details
  • ΕΒΟΟΚ https://www.mednutrition.gr/e-shop/ekdoseis/vivlia/ksekinao-diatrofi-etoimoi-pame-ebook-details

 

Ξεκινάω Διατροφή, Έτοιμοι; Πάμε! της Μαρίας Ζερβού

Εκδόσεις: medNutrition publications, σειρά wellness

Ανασκόπηση: Κωνσταντίνα Τσουτσουλοπούλου, Δημήτρης Πέτσιος

Επιμέλεια κειμένων: Νάνα Καλαφάτη, Ειρήνη Κύρα

Σελίδες: 130

Στοιχεία επικοινωνίας: medNutrition Publications

e-mail: [email protected], τηλ. 210-7561853

Περισσότερα Άρθρα

Διαδικτυακή διάλεξη της Τζελίνας Χαρλαύτη

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Διαδικτυακή διάλεξη της Τζελίνας Χαρλαύτη Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας συνδιοργανώνουν μέσω διαδικτύου διάλεξη της κ. Τζελίνας Χαρλαύτη, Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο “Πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;” Το Ναυτικό στον Αγώνα.   Για την ομιλήτρια H Τζελίνα Χαρλαύτη είναι Διευθύντρια […]

Ιπτάμενοι Αργολίδας: Σούπερ Ιπτάμενη αγωνιστική κολυμβητική δράση με επιτυχίες για ακόμη μια φορά

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας μάστερ της χρονιάς στην Αθήνα και οι πρώτες Ιπτάμενες επιτυχίες για την νέα αγωνιστική χρονιά ήρθαν για να προβάλουν μια ακόμα φορά την κολύμβηση της Αργολίδας στο πανελλήνιο. Συγκεκριμένα οι αθλητές πέτυχαν τις παρακάτω επιτυχίες στις κατηγορίες τους: Σωτηρόπουλος Βαγγέλης: 1η θέση: 100μ. Ελεύθερο 2η θέση: 50μ. […]