18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η μεγάλη Κεντροαριστερά δεν είναι συμπλήρωμα, αλλά πρωταγωνιστής.

Άρθρο του Παύλου Χρηστίδη στο σημερινό Καρφί για το ρόλο του Κινήματος στην πολιτική σκηνή.

“Η Ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφεται, τουναντίον ενισχύεται και θωρακίζεται τα τελευταία 6 χρόνια, με την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά.
Και αυτό είναι η βάση για το επόμενο άλμα.

Εμείς, τώρα,  δημιουργούμε το πρωταγωνιστικό ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.

Άλλωστε, Κίνημα Αλλαγής και ΠΑΣΟΚ ενώνονται με σιδερένιο ομφάλιο λώρο.”

Παύλος Χρηστίδης
Δικηγόρος – Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ / Κινήματος Αλλαγής 

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στην ιστορία της.

Η νέα κανονικότητα είναι γεμάτη ρευστότητα.

Oι κρίσεις θέλουν οραματικές ομάδες και ηγεσίες που διαχειρίζονται τα προβλήματα με ικανότητα και σωφροσύνη, ενότητα και συμπεριληπτικότητα, ενώ παράλληλα θέτουν τους στόχους του Αύριο.

Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, οι μαύροι κύκνοι πετούν επίμονα. Οι πιέσεις που δεχόμαστε στα εθνικά ζητήματα, με την Τουρκία να έχει χαράξει μια άκρως αναθεωρητική- επιθετική στρατηγική, με την ανασφάλεια να διατρέχει τα Βαλκάνια,  με το μεταναστευτικό- προσφυγικό να επανεμφανίζεται μετά και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν η χώρα χρειάζεται μεσο-μακροπρόθεσμη στρατηγική που υπερβαίνει έναν εκλογικό κύκλο. Ταυτόχρονα, οι κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας απαντώνται σε υγειονομικό, οικονομικό, εργασιακό, θεσμικό επίπεδο. Οι ανισότητες μεγαλώνουν, η νέα γενιά αδικείται.  Επομένως, πρέπει να είμαστε διπλά ενεργοί, ώστε να βρίσκουμε μεθόδους αντιμετώπισης των προκλήσεων που έρχονται.

Τα προβλήματα μονιμοποιούνται και οι λύσεις που απαιτούνται πρέπει να είναι καταλυτικές και άμεσες. Συντελούνται τεκτονικές αλλαγές. Οι εξελίξεις απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις. Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, με συντηρητικές πολιτικές, αποσπασματικά μέτρα και διαχειριστικές λογικές του βλέποντας και κάνοντας. Οι χαμηλές ταχύτητες της περιόδου Μέρκελ στοίχισαν στην ΕΕ την πολιτική της πρωτοπορία.

Στο εθνικό μέτωπο, οι πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκαίων ριζικών αλλαγών που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες.  Επικοινωνία έναντι πολιτικής. Λόγια έναντι πράξεων. Στροφή στα δεξιά και το διχαστικό λόγο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, είναι ανήμπορος να ευθυγραμμιστεί με τις εξελίξεις και να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική.

Για αυτό είναι ευθύνη μας να πρωταγωνιστήσουμε ξανά, πολιτικά, ιδεολογικά, αξιακά.

Αυτή άλλωστε ήταν πάντα και η πρόκληση της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η  πραγματική πολιτική στο προσκήνιο. Χωρίς την παραπολιτική και τη δυσωδία της δημαγωγίας και της εξουσιομανίας των εμμονικών μαθητευομένων μάγων και των «παραμάγαζών τους», που μας κόστισαν πολύ.

Είναι ευθύνη μας να πείσουμε τους πολίτες ότι παίρνουμε το μήνυμα τους και καταλαβαίνουμε την αγωνία και τις απαιτήσεις τους. Είμαστε εδώ με πίστη στις ιδέες μας, στις αξίες μας, με το όραμά μας για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, με τις θέσεις μας, έτοιμοι να χαράξουμε ξανά νέα πορεία για τη χώρα μας. Χρέος μας να χτίσουμε ακόμα πιο δυναμικά μια Ελλάδα πολιτών που αισθάνονται ίσοι, συμμέτοχοι, ασφαλείς, δημιουργικοί, ελεύθεροι και με θετική προοπτική για την προσωπική τους αλλά και τη συλλογική μας ζωή.

Είναι σίγουρα αυτό που ζούμε ζώσα ιστορία και με κανένα τρόπο δεν έχει να κάνει με την ανάμνηση, την αναπόληση ή σχετίζεται με μνημόσυνα και «περασμένα μεγαλεία». Αντίθετα, εδράζεται στις προκλήσεις του αύριο, στα μεγάλα στοιχήματα του μέλλοντος μας, στο διακύβευμα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και στις προκλήσεις αυτής για τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις, για την άμβλυνση των ανισοτήτων, με νέα αντίληψη για την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία πολιτικών αειφορίας και ανάπτυξης για όλους.

To Κίνημά μας είναι γεννημένο να παράγει πολιτική, να προτείνει, να συζητά, να διεκδικεί με επιχειρήματα. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. Όταν μπλέκουμε στις ατραπούς της εσωστρέφειας και της παραπολιτικής, τότε κάνουμε ζημιά στην δική μας προσπάθεια. Και όλοι μας βρισκόμαστε στο Κίνημα για να το κάνουμε ξανά πρωταγωνιστή και κυβερνώσα δύναμη. Άρα ο πήχης είναι ψηλά και θα παραμείνει ψηλά.

Η Ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφεται, τουναντίον ενισχύεται και θωρακίζεται τα τελευταία 6 χρόνια, με την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά. Και αυτό είναι η βάση για το επόμενο άλμα.

Εμείς , τώρα,  δημιουργούμε το πρωταγωνιστικό ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.

Άλλωστε, Κίνημα Αλλαγής και ΠΑΣΟΚ ενώνονται με σιδερένιο ομφάλιο λώρο.

Στόχος μας είναι στην Ελλάδα του 2030, ο παρασιτισμός, ο λαϊκισμός και η μιζέρια να δώσει τη θέση της στην Εθνική περηφάνια, την συλλογική προκοπή και την άμβλυνση των ανισοτήτων. Γι’ αυτά πρέπει να αγωνιστούμε.

Να ταυτιστούμε με τις ιδέες και τις αξίες και να  τις μετατρέψουμε σε πράξεις και πολιτικές. Είμαστε έτοιμοι να χαράξουμε ξανά νέα πορεία για τη χώρα μας. Γιατί νιώθουμε χρέος μας να χτίσουμε την αισιόδοξη Ελλάδα, με  πολίτες που αισθάνονται ίσοι, συμμέτοχοι, ασφαλείς, δημιουργικοί, ελεύθεροι και με θετική προοπτική για την προσωπική τους αλλά και τη συλλογική μας ζωή.

 

Περισσότερα Άρθρα

Γιατί έρχονται στην Επίδαυρο ο Ν. Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Σύμφωνα με πληροφορίες την Αργολίδα και συγκεκριμένα την Επίδαυρο θα επισκεφθούν το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης. Οι δυο άνδρες θα δώσουν το παρόν στα εγκαίνια του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου της Νέας Επιδαύρου ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου […]

20 Ιουνίου : Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Από το 2001, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου. Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αφιερώνουμε λίγο από το χρόνο μας για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Κάθε χρόνο, με αφορμή αυτή […]