18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου & Εκπαίδευση στις Φυλακές Ναυπλίου

Μια σημαντικά πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία στις φυλακές του Ναυπλίου (2015 – 2020), συναντά τη διεθνή αντίστοιχη εμπειρία και τις πρακτικές. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρωτοπόρο και σε εκπαιδευτικές μη τυπικές δράσεις και παρεμβάσεις, οργανώνει την ελληνική εμπειρία εκπαίδευσης στις φυλακές και εμπλουτίζει τη διεθνή.
Με φορέα υλοποίησης το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση» (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών – Σχολή Καλών Τεχνών), και εμψυχώτρια/συντονίστρια την Ομ. Καθηγήτρια κα Άλκηστις Κοντογιάννη, παρουσιάζει σε έξι διεθνείς διαδικτυακές συναντήσεις το «INTER – διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do ut des.»

Η μοναδικότητα του εγχειρήματος στον ελληνικό χώρο θα βρει, σε λίγο καιρό, μια πρόσθετη πλούσια έκφραση χάρη στην πολύτομη έκδοση που βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσής της.
Υπενθυμίζω πως το 2018 (19-20 Απριλίου) με τον τίτλο «Σκοπός Μορφωτικός», έγινε μια πρώτη επιστημονική συνάντηση στo «Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας», στο οποίο συμμετείχαν δικαστικοί λειτουργοί και διοικητικοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των καταστημάτων Κράτησης.
Όλες οι λεπτομέρειες των συναντήσεων θα ανακοινωθούν στην ώρα τους και η παρακολούθηση θα είναι ελεύθερη.
Γιώργος Κόνδης

Περισσότερα Άρθρα

19η Εθελοντική Αιμοδοσία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων Άργους

ΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΕΣ!!! Σας προσκαλούμε στην 19η εθελοντική αιμοδοσία των 7 Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Άργους. Μια συνδιοργάνωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των 7 δημοτικών σχολείων μας, που πραγματοποιείται για 10η συνεχόμενη χρονιά! Σας προσκαλούμε γονείς, κηδεμόνες, φίλους να προσφέρουμε λίγο από τον χρόνο μας και πολύ από την αγάπη μας! […]

Ενημέρωση για τις φετινές ανασκαφές της Αρχαίας Τενέας, στο Χιλιομόδι

Η πρόοδος που συντελέστηκε στις φετινές ανασκαφές του ερευνητικού προγράμματος Αρχαίας Τενέας, αποτέλεσε το αντικείμενο ενημέρωσης που είχαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στον πιο πάνω χώρο, κοντά στο Χιλιομόδι, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα και Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης. Την ενημέρωση έκαναν η υπεύθυνη των ανασκαφών δρ Ελενα Κόρκα -επίτιμη […]