17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εορτή των Αγίων της Κίου

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό των 4 αγίων της Κίου της Μικράς Ασίας (Ευσταθίου επισκόπου Κίου, οσιομάρτυρα Ιγνατίου, οσιομάρτυρα Μακαρίου & μάρτυρα Αθανασίου).

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, όπου ευρίσκεται η ιερά εικόνα των Αγίων, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, ημέρα της εορτής, στις 7 π.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, θα τελεσθούν ἡ Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Για το εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Γάτσιος

Περισσότερα Άρθρα

Εκδήλωση στην μνήμη των Κυπρίων αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α.

Ο Σύλλογος Φίλων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος « ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ » σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. συνδιοργάνωσαν σήμερα εκδήλωση με την ευκαιρία της 64ης επετείου από της ενάρξεως του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος των Κυπρίων αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. από τον αγγλικό ζυγό (1955-1959).             Την εκδήλωση πλαισίωσε  το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους […]

Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας

Χριστιανός ασκητής και ιδρυτής μοναστικών κέντρων στην περιοχή της Παλαιστίνης, μία από τις πιο σημαντικές μορφές του Χριστιανισμού. Ήταν γνωστός στην εποχή του για την αυστηρότητα του βίου και τα θαύματά του. Προσηλωμένος στην Ορθοδοξία, όπως αυτή είχε καθορισθεί από τις Οικουμενικές Συνόδους, πολέμησε τις αιρέσεις και ιδιαίτερα αυτή του Μονοφυσιτισμού. Η μνήμη του τιμάται […]